A kenyérpuding az a fajta étel, amire nagyon is illene a ’90-es évek híres reklámszövege: ronda és finom. Tulajdonképpen tejes-tojásos édes masszába forgatott kenyérdarabok, egyfajta máglyarakás egyszerűen. A kenyérpuding a világ szinte bármelyik országában előfordul valamilyen formában – a Wikipedia kenyérpuding cikke szerint Kubától Írországon át Angliáig, Kanadától Hong Kongig egyik formája a szikkadt, maradék kenyér felhasználásának. Hozzáteszem, számomra ebből a nézőpontból egy kicsit gombhoz a kabát, a kenyér bár fontos, de anyagi szempontból elhanyagolható része ennek az ételnek. Márpedig mi másért használná fel az ember a megmaradt kenyeret, ha nem spórolás céljából? Magyarországon egyébként a kenyérpudingot máglyarakásként ismerjük, bár csak az alapok hasonlóak. A mi “kenyérpudingunkhoz” alma, lekvár és tojásfehérje-hab is jár, és az nem sorolható a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé, ellentétben külföldi rokonával. A recept a linkre kattintva olvasható.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.