Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentőségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Mellesleg: rövid 30 évem alatt, amíg vissza tudok emlékezni, legalább 8-10-féle anyagról állították már, hogy méreg, a vajtól kezdve a sertészsíron át a tojásig bezárólag, aztán pár év múlva mindről "bebizonyították", hogy nemhogy károsak, de egyenesen létfontosságúak. Most épp a cukor van terítéken, talán az édesítőszer-lobbi hatására, de meggyőződésem, hogy ezerszer egészségesebb dolog természetes cukrokat fogyasztani, mint mindenféle mesterséges kutyulmányt, szacharint, aszpartámot, K-aceszulfámot, és hasonló borzalmakat.