Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentőségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Méreg hát. Minden méreg, amit megeszünk, elvégre ennünk kell ahhoz, hogy éljünk, az élet halálozási aránya pedig 100 %-os. :) De az alatt a rövid idő alatt, amíg élünk, legalább éljünk jól!
Mellesleg: rövid 30 évem alatt, amíg vissza tudok emlékezni, legalább 8-10-féle anyagról állították már, hogy méreg, a vajtól kezdve a sertészsíron át a tojásig bezárólag, aztán pár év múlva mindről "bebizonyították", hogy nemhogy károsak, de egyenesen létfontosságúak. Most épp a cukor van terítéken, talán az édesítőszer-lobbi hatására, de meggyőződésem, hogy ezerszer egészségesebb dolog természetes cukrokat fogyasztani, mint mindenféle mesterséges kutyulmányt, szacharint, aszpartámot, K-aceszulfámot, és hasonló borzalmakat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Méreg hát. Minden méreg, amit megeszünk, elvégre ennünk kell ahhoz, hogy éljünk, az élet halálozási aránya pedig 100 %-os. :) De az alatt a rövid idő alatt, amíg élünk, legalább éljünk jól!
Mellesleg: rövid 30 évem alatt, amíg vissza tudok emlékezni, legalább 8-10-féle anyagról állították már, hogy méreg, a vajtól kezdve a sertészsíron át a tojásig bezárólag, aztán pár év múlva mindről "bebizonyították", hogy nemhogy károsak, de egyenesen létfontosságúak. Most épp a cukor van terítéken, talán az édesítőszer-lobbi hatására, de meggyőződésem, hogy ezerszer egészségesebb dolog természetes cukrokat fogyasztani, mint mindenféle mesterséges kutyulmányt, szacharint, aszpartámot, K-aceszulfámot, és hasonló borzalmakat.
Rézangyal
Márpedig a finomított cukor az. Pláne az az ipari mennyiség, amit a zemberek magukba tömnek nap, mint nap mindenféle étel, sütemény, és egyéb vacakok formájában. Nem véletlenül van annyi diabéteszes beteg.
Zsoel
@Rézangyal: Akkor is szívesebben eszem a valódi cukrot vagy a mézet, mint a szintetikus sz...okat!
dubitus
Ez már régóta tudott!
Nem rég halt meg az, aki 113 éven keresztül cukrot evett!
Rézangyal
@Zsoel: Persze, de nem mindegy, hogy mennyit. :D
Pilóta
@dubitus: ... mert belefulladt egy cukros zsákba!:-)
Zsoel
@Rézangyal: Túlzásba vinni nem kell, persze, de ez más élelmiszerekkel is így van.
ila51
Úgyhogy óvakodjunk a csokis karikáktól , nápolyitól ! :))
varrólány
@ila51: Már ennek se örüljünk, a cukornak, csokinak? :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.