A megszokottnál hosszabban tartó tél nem a következő jégkorszak előhírnöke, bár jelenleg a Nap viszonylag gyengébb aktivitása figyelhető meg, ami elméletileg a Föld klímájának lehűléséhez is vezethetne. "Az aktuális időjárás nem a Nap kisebb aktivitásának a következménye, hanem inkább egy kis "kihágás" - mondta Werner Curdt napkutató, a Katlenburg-Lindauben lévő Max Planck Intézet munkatársa.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A jégkorszakok oka valóban lehet a Nap kisebb aktivitása, de előfordulhat az az eset is, hogy olyan csillagközi porfelhőbe sodródik a naprendszer, ami a Napunk fényét nem, vagy csak alig, de a hőjét erősen visszafogja. Az éppen soron következő jégkorszak egyébként majd csak akkor jön, ha a globális felmelegedés elérte a kritikus szintet. Meglepő, de ezt hozza magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.