A korábban rockzenész orosz egyházi vezető azért tüntette ki az Omegát, mert annak idején zenéjükkel a szabadságot hozták el. Az ortodox Nagykeresztet általában hazafias cselekedetért szokták adományozni. Kóbor János a Nagykereszt Érdemrendet vehette át, az Omega együttes többi tagja pedig a Mihail Alekszandrovics Romanov Nagyherceg Emlékéremben részesült Moszkvában. Ezt az elismerést kapta meg a Moszkvai Magyar Kulturális Központ vezetője is közreműködéséért az Omega-koncert létrejöttében.

Forrás: Quart
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@pacsni: A haja hozzátartozik az emberhez . Ha neki így tetszik így viseli. Én el nem tudnám képzelni más hajjal. :-) Nem hinném , hogy a divatot akarja követni.
Ha válaszolni akarsz akkor kattints a "válasz erre" feliratra. Akkor megkapom a válaszod , egyébként nem . Csak véletlenül bukkantam rá most is. :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
@Tootsy: nem èrtek veled egyett, mert èn nem nèzem le a rock korszakot, mert nekem nagyon is tetszett ès mèg most is tetszik, (nem az Omegaè) csak a mostani kulsejèvel nem vagyok megelègedve! semmi tobb. Azt nem càfolhatod meg, hogy 1970-80 èvekben nem titkolt el sokmindent a sajtò! nem akarom rèszletezni , mert akkor nemlenne elèg az oldal.
Ami pedig a Beethoven, Bach, Mozart, akkori idoben minden màs volt, de megsugom neked, hogy ezek a zongoramuvèszek, akkor is meg mostaniak is, pszihiater, festok, iròk
mind furacsa kulonos alakok, mèg a mai napig is. Tehàt nem lehet ezeket a nagyzenemuvèszeket az Omega megjelenèsèben paragonàlni mèg hajba sem
Tootsy
@pacsni: Tudod, ez az oldal valoban arrol szol, hogy mindenki megirja a velemenyet AZ ADOTT CIKKROL,...(pl. megerdemelte-e a kituntetest, orulhetett-e neki, mit szolnal hozza, ha Teged is igy elismernenek, szoval igy es ilyeneket)
Eleg szomoru, hogy Te csak a kepet latod, es az egesz cikkbol - NEMZETKOZI SZINTU ELETMU-ELISMERESROL - kizarolag Kobor hajanak hossza jon le Neked,...
Ezutan viszont - egyeb hozzaertes nelkul - sommasan helybenhagyod az elmult 50 ev komplett zenei kulturajat, mert Neked lehet velemenyed, azer' van ez az oldal,...

Ez a polemia ugysem vezet sehova sem, mert ahogy latom, a velemenyeddel elegge egyedul maradtal, de ez sem baj, mert at lehet menni masik cikkekre is, Neked is, nekem is... Legyen tehat szep napod, es tudd, hogy 50 evvel ezelott is mas vilag volt, mint ma...

Ja, nem praktizalo jogasz ul eppen a nyakunkon, ha a Kobor diplomaja nem er semmit sem -szerinted- akkor legalabb meg egyet tudok mondani a selejtesek kozul. Talalgasd, ki lehet az, 31-en volt a halaado szulinapi miseje,...
pacsni
@adrenalink: hogy nem irom helyesen a magyarnyelvet, annak màs az oka, de ha te ugy beszèlnèd ès irnàl azt a kulfoldi nyelvet mint ahogy èn magyarul, akkor perfekt lennel.
es, hogy engem ki szeret azon neked nemkell morfondirozni!
Január
Minden kitüntetésnek, amelyet magyar állampolgár kap, örülünk kell!
Kóbor János hosszú haja már a védjegye is, nélküle sokan meg sem ismernénk.
Ő előadó művész, semmi gond, viselje hosszú haját még nagyon sokáig.

Kodály Zoltán hosszú haja sem zavart senkit, pedig a fiatalok kb. még az Ő életében kezdtek csak hosszú hajjal járni, abban a korban nem nagyon szerette a "hivatal" a hosszú hajat. Ma legfeljebb az izlések és pofonok különbözősége lehet az alapja a kritikának.
Az izlés pedig magánügy.
silber13
@pacsni: Elárulom, ha nem tudnád, J.S. Bach megvakult és vakon, fejből komponálta, hangszer nélkül a " Fuga művészetét", G.F. Händel oratoriumokat írt szintén vakon, Beethoven süketen alkotta a IX. szimfóniát.
Gemüs52
Csak gratulálni tudok az elismeréshez a kitüntetéshez ! Omega mindig nagy volt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.