Vérengző ragadozó támadt a tehenekre egy Kiskunhalas melletti tanyán. A fenevad öt borjút is súlyosan megsebzett, egyiknek még a tülkét is letépte - írja a Baon.hu.

Farkas, vagy nagyobb testű kutya támadhatott a tehenekre az éj leple alatt egy Kiskunhalashoz közeli tanyán - írja a Bács-Kiskun megyei online lap, a Baon.hu. A lap szerint a közel 200 kilogrammos borjakat rókák, vagy az elszaporodó sakálok nem szokták megtámadni, de a mezőőrök azóta is szemmel tartják az istállók és a karám környékét, de a múlt hét közepén történt támadás óta nem bukkant újra fel a fenevad.

Korda Tibor mezőőr a lapnak elmondta, utoljára az 1980-es évek közepén történt hasonló támadás, amikor egy farkas mészárolt le több mint húsz jószágot.

Múlt szerdán éjjel a tanyát őrző kutyák is megijedtek az ismeretlen ragadozótól, nagyon ugattak, és behúzódtak a lakóépülethez. A gazdák végül csak reggel vették észre, hogy több növendék jószág is sántít, és cafatokban lóg a bőr a lábszárukon. Öt borjút marcangolt meg a fenevad, és az egyik bikaborjú bal tülkét is letépte. A sérült jószágokhoz állatorvost is kellett hívni, de szerencsére már gyógyulnak a sebeik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.