A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatása van. Ma már hazánkban is egyre több fajta tea kapható, melyek eltérő színét a teacserje leveleinek más-más feldolgozási módja eredményezi.
Forrás:
WEBBeteg
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
15 hozzászólásarrow_drop_down_circle
kávét minden reggel iszom, különben délutánra megfájdul a fejem... viszont már eléggé unom, és szerintem egészségesebb is lenne a tea, ha az is ébren tudna tartani.
Ami az elkészítést illeti. Forróbb vízben tovább áztatva elvileg több koffein oldódik ki, mint ha kevésbé forró vízben készíted. Meg elvileg a tealevél mérete is befolyásolja, dehát a filterben aprívta vannak, szal azzal nem lehet gond végülis.
Szal egy erős zöld tea esetleg. Én cukor nélkül szoktam inni, mert tök jó úgyis (márha nem méregerősre lett áztatva persze, de akkor a cukor nem sokat ér :D)
Naturland-nak, meg a Lipton-nak elég jók szerintem a filteres zöldjeik. A Milford meg a többihez képest nagyon gyorsan méregerősre ázik ki, ott résen kell lenni. Lehet bikább anyag is van benne, nemtom :)
Zsolti, kávé, tea nélkül reggel nekem is az ágyban marad a vérnyomásom, és ugyanúgy fejfájás a vége. Reggel legtöbbször egy ötperces yellow labelt tolok, cukor nélkül. Odabasz :) Erősebb és jobban élénkít mint egy kávé. Vagyis: igen, egy jó tea után nincs ilyen vérnyomásos fejfájás, olyan, mintha megittad volna a kávéd.
Hmm, asszem ezt az 5 perces Yellow Label lórugást kipróbálom reggel :DD
ha ettől nem ébredsz fel, akkor már halott vagy
gyenge szívűeknek nem ajánlott
Mondjuk van is itthon, meg van egy tök jó, bögrébe helyezhető kreámiából készült teafűtartő fedővel, csak egy picit nagyok a lyukak rajta, állandóan beleúszik a teavízbe némi levéltöredék :)
Az igazi teafű amennyivel drágább, annyival kiadósabb. Nagyon kevés kell ahhoz, hogy jó teát készíts. A teafű megduzzad, mire kiengedi a benne lévő, élvezhető anyagokat. Vásárolj teatojást, apró lyukút. Ezen csak a nagyon apró törek megy át, ami leülepszik.
jó kis csésze, a sodrott levelű teák nem mennek át a lyukon :-)
ajánlom a japán teákat (max 80 fokos vízbe,)
@latorkuvasz: a sodrott nem is, de a kis töredékeik igen. Mondjuk még csak a Gárdonyi teaház zöldjével próbáltam, de most van itthon valami fekete tea is, majd letesztelem vele :)
Új hozzászólás