A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatása van. Ma már hazánkban is egyre több fajta tea kapható, melyek eltérő színét a teacserje leveleinek más-más feldolgozási módja eredményezi.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tcat
@latorkuvasz: Az ír kávéhoz nemtok érdemileg hozzászóélni, de a filterrel kapcsolatos véleményeddel persze egyetértek. Ahogy évikati is írta fentebb annak megvan a maga szertartása :)

Mondjuk van is itthon, meg van egy tök jó, bögrébe helyezhető kreámiából készült teafűtartő fedővel, csak egy picit nagyok a lyukak rajta, állandóan beleúszik a teavízbe némi levéltöredék :)
Evikati
@Tcat: Szakirodalomban olvastam, hogy a filteres teák a "teaszemétből" vannak elkészítve. Aromaadalékkal, szinezékkel és egyéb trükkökkel csinálnak teát.
Az igazi teafű amennyivel drágább, annyival kiadósabb. Nagyon kevés kell ahhoz, hogy jó teát készíts. A teafű megduzzad, mire kiengedi a benne lévő, élvezhető anyagokat. Vásárolj teatojást, apró lyukút. Ezen csak a nagyon apró törek megy át, ami leülepszik.
latorkuvasz
@Tcat: olyanom van nekem is
jó kis csésze, a sodrott levelű teák nem mennek át a lyukon :-)
ajánlom a japán teákat (max 80 fokos vízbe,)
Tcat
@Evikati: Igen, nem esik nehezemre elképzelni mi is van egy átlagos filterben. Kívétel erősíti a szabályt persze :) Hehe, egyébként épp ma futottam össze a boltban ilyen teatojással vagy mifenével, vettem is egyet :) Kisebbek a likak rajta., mint ami itthon van, majd meglássuk. Volt olyan császábe/kannába tehető, mint az a porcelán ami van itthon, iszonyat apró lyukakkal, de 2500 pénzt nem volt kedvem adni érte :)

@latorkuvasz: a sodrott nem is, de a kis töredékeik igen. Mondjuk még csak a Gárdonyi teaház zöldjével próbáltam, de most van itthon valami fekete tea is, majd letesztelem vele :)
Evikati
@Tcat: Kérj a Jézuskától, hátha hoz neked:-) Egyébként valóban drága. Lehet azt másképpen is. Kellemes teázást!
Evikati
@latorkuvasz: a japán teák is nagyon finomak. Azt nem is tudtam, hogy 80 fokos víz az ideális!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.