Ha hétfőn az Országgyűlés megszavazza, a magánmásolási jogdíjak negyedét zsebre teszi az állam. A művésztársadalom, elsősorban a zenészek a megélhetésükért aggódnak, és tüntetnek. „Huszonöt százalékkal megsápolnák a ­szerző­ket anélkül, hogy akárkivel is egyeztettek volna erről” – kelt ki magából Németh Alajos, azaz Lojzi, a népszerű Bikini együttes vezetője, aki negyvenéves pályafutása alatt slágerek tucatjait alkotta. Zenei berkekben nemrégiben robbant a hír, az Országgyűlésben olyan törvénymódosítást nyújtottak be, amelyet ha megszavaznak, a szerzők magánmásolási jogdíjainak huszonöt százaléka állami kézbe kerül. Mindezt úgy, hogy nemcsak a szerzőkkel, de a ­jog­díjaikat kezelő Artisjusszal sem egyeztettek.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@crow0131: Én is már 2010-ben is a civilekre szavaztam de sajnos az új pártoknak nagyon nehéz be törni.
kukac50
Ez is csak pénzbeszedés Fidesz módra.
Nem megszorítás, csak elveszik.
ujbuda
@crow0131: hallgass az eszedre csak ne a Fideszre!!
silber13
@miazavalami: október 5, 20:14-re: Fenét! Ők " zeneipari szakmunkások lesznek.Érdemes utána olvasni, én halálra röhögtem magamat!
miazavalami
@silber13: ne mán. Osz aztat hun fogják tanitni?
silber13
A zenei szakközép iskolások lesznek, azok, de csak feltételek teljesítése esetén! Marha jól hangzik ám! Pihent agyra vall!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.