Az argentin kormány női személyazonossági igazolványt adott egy hatéves kisfiúnak, aki négyéves kora óta lányként öltözik. A gyermeket eredetileg Manuel névre keresztelték, de azt szereti, ha Lulunak hívják. Módosított születési anyakönyvi kivonatát és új személyazonossági igazolványát szerdán kapta meg.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ez nem a gyerekre szégyen hanem arra aki egy ilyen képzelgős betegnek hivatalos irányt ad.
csa-csa
nehéz döntés ez.
egy gyerek pontosan és elég időben csak azt érzi hogy valami nem stimmel vele. ez elég ahhoz hogy befészkelje magát az agyába és innentől nem tud kisautókkal, ólomkatonákkal játszani, csak babákkal és tipeg anyuka magassarkújában. talán jobb ha a szülők időben felismerik - ma már tudományosan is elismert- a "jelenség tüneteit. nem? nekik is könnyebb a későbbi orvosi beavatkozások szükségességének döntésében, támogatásában.
Csizmás Kond
@csa-csa: A gyerek mind minden sarj nevelhető, elnevelhető sőt tudatosan átalakítható bármivé amit elképzelhető.
A ruházat viselése, a játék és minden hasonló dolog egyfajta szokásból alakul ki nem identitásból. A nemi identitás a nemi érés után változtathatja meg az illetőt de semmi esetre sem azelőtt.
csa-csa
@Csizmás Kond: egyetértek, de nem vagyok biztos abban, hogy feltétlen a nemi érés kell ahhoz, hogy szinte biztosan megváltoztasson valakit. Elég ha csak azt érzi valami nincs rendben. Ez már talán elindíthatja a későbbi "változást". Minden esetre nem irigylek egy ilyen embert sem. Van és lesz bajuk egész életükben saját magukkal, az elfogadni nem képes szülőkkel, az emberek, barátok hozzáállásával és még lehetne sorolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.