1907-es megnyitása után ismét eredeti pompájában fogadja a közönséget és a zenészeket a Zeneakadémia egyedülálló és lenyűgöző szecessziós épülete. Magyarország zenei fellegvára több mint két éven át tartó műemléki igényű rekonstrukció és fejlesztés után a 21. század kihívásaira felkészülve

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@silber13: De szép ám a Szent István Bazilika orgona hangja is ! Vagy nem?
varrólány
@silber13: Voltam már ott, de azt már nem tudom hogy hallottam-e !. Elég sok "orgonás" helyen jártam.
silber13
@Mobil123: Szerintem a Szent Istváné a szebb hang, legalábbis az én fülemnek. Az esztergomi egy csodálatos hangszer, mindent tud, amit egy orgonának tudni kell, DE... A "de " aza bazilika akusztikája, iszonyú belmagassága a méretek miatt eltörpülö hangtörő felületekkel, mely miatt az egász templom visszhangzik, robajlik egy bennsőséges hangú Buxtehude, vagy Bach darabot, pl.: egy korál előjátékot szinte lehetetlenség eljátszani. Egy D-moll ( dór) toccata is fejreállna, hacsak a művészi ambiciókat nem csökkenti az előadó.
Mobil123
@silber13: Nekem is az!! :-)) Nyáron csodás volt hallani:-))
silber13
@Mobil123: Azt a hangszert először tán a pécsi Angster cég épitette, később a Rieger testvérek átépitették. Halottam, de nekem a szegedi Fogadalmi templom Angstere a kedvencem.
Mobil123
@silber13: Na azt még nem hallottam. Biztos csodás hangjan van. Na de majd egyszer oda is eljutok talán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.