Budapest – Felháborító arcátlanság: már nyíltan pénzt ígérnek a pártok a jelölő aláírásainkért. Olvasónk olyan apróhirdetésekre hívta fel a Blikk figyelmét, amelyekben aktivistákat toboroznak, s a leadott szignók után ígérnek szép summát. Aláírások gyűjtésére keresek sürgősen 3-5 embert, azonnali kezdéssel. 50 aláírásért 10 000 Ft, 100 aláírásért 30000 Ft" – áll egy internetes apróhirdetésben. De nem ez az egyetlen ilyen felhívás. Míg ez csak székesfehérváriak jelentkezését várja, egy másik már az egész országban toborozza az aláírásgyűjtőket. A hirdetésre e-mailben jelentkező olvasónk alig 5 perc alatt választ is kapott a feladótól, aki minimum száz aláírást rendelt, március 5-re ígért fizetést. A megbízó a párt nevét is megmondta, így felhívtuk a szóban forgó szervezet elnökét, de ő tagadta, hogy tud az aláírás-vásárlásról.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@nyanya001: @Horizont: @QQCSI: Mit tecccccccccccccccetek szólni, Propeller visszaengedett?
Mi történt, vajon? Lejárt a büntim?
Üdv minden kedves és kedvetlen régi és régiúj ismerősnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SPDRMN
"Ha mondjuk a HVG kiadohivatala tudja is a lakcimemet, telefonszamomat, meg nem fogja magatol beikszelni a nevemet a fidesz vagy LMP vagy barmilyen mas kocos part neve melle, vagyis nem hasznalhatjak az adataimat szamomra tisztazatlan dolgokra"

Pontosan hol, hova ikszeli be a neved mellé egy párt nevét valaki? Milyen összefüggésben van ez azzal, hogy a kopicetlit gyűjtő ember fizetést kap a munkájáért vagy sem?

"Ja, es te az adozast is elkenned ebben az esetben, en pedig nem, ha valakinek valamilyen jovedelme van Magyarorszagon, akkor abbol valamilyen formaban igenis kell adot fizetni."

Ismét csak hatodszor-hetedszer írom le, hogy az adózás kérdése nem tartozik a témához.
Egyrészt azt te csak hallucinálod, hogy én - idézlek - "elkenném" az adózás kérdését. Soha, sehol nem írtam olyat, hogy valakiknek ne kéne adózniuk valamilyen jövedelmük után. Sőt, ennek az ellenkezője a helyzet: én vagyopk az, aki szeretné, hoyg ezek adózzanak, és te vagy az, aki a feketegazdaság irányába tolod ezeket a pénzeket. Tudod, a valóság úgy néz ki, hogy ha nem legális, hanem feketemunkanként történik a kopicetligyűjtés (ezt szeretnéd te), akkor bizony ott senki nem fog adózni. Ha viszont legális munkaként, pl. diákszövetkezeteken keresztül történik a foglalkoztatás vagy munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül (ezt szeretném én), ott bizony megtörténik az adózás. Bizony, ez van.

Másrészt azt te csak feltételezed, hogy az idénymunkások, az alkalmi foglalkoztatottak nem adóznak, és az is csak rosszindulatú feltételezés a te részedről, hogy ha pl. egy diákmunkastúdión keresztül vállalnák el diákok ezt a munkát, akkor nem adóznának. Szerintem se nevezz meg konkrétan, nagy nyilvánosság előtt szerinted adócsaló diákmunkaszövetkezeteket, mert az rágalmazás lenne...

Még egyszer mondom: az adózás kérdése nem tartozik a témához, és csak rosszindulatú feltételezés a részedről, hogy mindenki adócsaló, aki alkalmi munkákat elvállal. Velem kapcsolatban pedig egész egyszerűen hazudsz, amikor azt...
SPDRMN
Még egyszer mondom: az adózás kérdése nem tartozik a témához, és csak rosszindulatú feltételezés a részedről, hogy mindenki adócsaló, aki alkalmi munkákat elvállal. Velem kapcsolatban pedig egész egyszerűen hazudsz, amikor azt állítod, hogy én elkenném az adózás kérdését. Ezzel ellentétben pont én vagyok az, aki nem értem, hogy a kopicetligyűjtést miért akarják a szürke- és feketemunka körébe lökni a magadfajták a legális foglalkoztatási formák közül.

Egyre durvábban kuszábbak az általad megfogalmazott gondolatok, egyre jobban távolodik a valóságtól és az általam felvetett kérdéstől egyaránt.

Figyi, én se téged, se az előző válaszolgatót nem szólítottam meg személyesen. Ha nincs mit hozzátennetek, ha nem tudtok egyetlen értelmes gondolatot sem megfogalmazni a kérdés kapcsán, ha nem tudtok egyetlen valós érvet felhozni amellett, hogy miért kéne ingyenmunkában végezniük az embereknek a kopicetligyűjtést, akkor tényleg nem kötelező válaszolnotok.
SPDRMN
(Ez az utóbbi 4 hozzászólás egy hosszabb komment 4 részre bontva, mind karma1 nevű felhasználó kommentjére, annak egyes mondataira reagálva.)
karma1
@SPDRMN: Eloszor is: csusztatsz , minden mondatomba hulye tartalmat probalsz magyarazni... Amellett nezd meg, hogy engem hanyan lajkolnak, es teged miert nem soha senki. Neked ez sem tunt fel, de nem baj., Irogasd csak a hulyesegeidet magadnak, jo kozonseged lehetsz sajatmagadnak.

En ezzel lezartram a temat , mert mar ott csuszik minden, hogy en egy szoval sem mondtam, hogy a bebiszitter (Na, EZT ki mondta neked?), vagy az ujsagkihordo , szorolapterjeszto, aruminta-bemutato (ez a masik, amit NEM emlitettem) NE kapjon penzt.

Kerlek, a jovoben kimelj meg a dagalyossagodtol, mert a franc se kivancsi ra...(en a legkevesbbe...)
SPDRMN
@karma1: Na most én is lájkoltalak, hogy örülj. Mert ugye ez a mérőszáma annak, hogy ki ír okos dolgokat, és ki hülyeségeket. Így van ez a választásokon is ugyebár.

Na jól van, viszlát, jó éjszakát abban az éjsötétségben, ahol leledzel! Légyszi ne válaszolj!
karma1
@SPDRMN: Milyen sotetsegben? Husika! Te osszetevesztesz engem valakivel, de nem baj...:-)) Koszi a lajkot, hat Neked is joejt,..:-)) (Tudod, neha nekem is dolgoznom kell, ha hiszed , ha nem,...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.