Hétszázhuszonöt helyszín, több mint kétmillió vizsgálat, drámai szűrési adatok - ez Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának elmúlt négy évi mérlege. A kezdeményezés célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, kiszűrése. A komplex állapotfelmérés keretében végzett vizsgálatok egyénre szabottak, és mindössze fél órát vesznek igénybe

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
És akkor a megoldás az, hogy 1700 forintot kell fizetni egy tüdőszórésért, ami nem csak a TBC-t hanem más egyéb légzőszervi betegségek korai felismerését is segítheti-pl a tüdőrákét. Arról már nem is beszélek hogy a kötelező közmunkához is kell!
csa-csa
@Horizont: Egyetértek! tényleg nagyon kellenek a szűrővizsgálatok!
Csak hogy! túl sok ember nem megy el ezekre! Ingyen sem! vannak vizsgálatok azonban amik csak kétévenként járnak ingyenesen. pl. egy csontritkulás évekkel ezelőtt 8 ezer ft volt! A másik hogy ha el is mennének és kiderül valami baj, na onnan jön sokaknak a nagyobbik. Mert ugye rögtön háziorvos, Ő szakorvoshoz küld (ha küld) felírnak valami bogyót ami ha nem támogatott sokaknak megfizethetetlen. Innen már csak a kórház jön! Ott meg nem tudsz perkálni a dokiknak, a nővéreknek, tehát megdögölhetsz ami szintén egy vagyon, ha csak el kaparnak a kertben nagytitokban.
csa-csa
@Horizont: Először is őszintén örülök, hogy a férjednek használt a kemo! Tudom milyen aggódni, lesni az eredményeket (tumormarker és tsai, stb..) A húgom ugyanezt éli át. Ez az "Óvatosan örülgetünk és reménykedünk" megfogalmazás nagyon nagyon tetszik. Így csak az tudja elmondani, aki benne van. Szívből Drukkolok Nektek és mindenkinek akinek ilyen helyzetbe kerül.
DE!! elég szomorú hogy betegség esetén főleg a pénztárcánkhoz képest irányíthatjuk a sorsunkat! Ha nem lenne ennyi mocsadék pénzéhez doki, könnyebb lenne. Ez sosem fog változni!! Egyébként is felháborító, hogy súlyos - jó esetben kevésbé beteg - embereknek távolsági buszokkal, vonattal kell bumlizniuk a kezelésektől a kontroll vizsgálaton át egy laborvizsgálatig súlyos pénzekért. Túl sokan vannak, akik egész egyszerűen nem tudják kifizetni az utazási költségeket. Azokról nem is beszélünk, akik az isten háta mögötti szinte megközelíthetetlen tanyákon élnek a legalapvetőbb eü. ellátás nélkül. Na de most az a lényeg hogy a Zurad jobban van! Vigyázzatok magatokra és egymásra! üdv.
csa-csa
250 ezer???
jesszus! "jó hogy kapni"
Na erről beszélek! Nem sokan tudják megfizetni!
a háziorvosi rendszert tényleg felül kéne vizsgálni. nem mindig tudják milyen szakorvoshoz küldjenek. Gondolom nem kéne először mindenféle bogyókkal (adott esetben jobb ötlete, meg talán jogosultsága híján) , fizikó - hónapokig kísérletezni, hanem labor, UH, röntgen, egyéb alapvető vizsgálatok után azonnal - én kis naív - MR-CT -re, egyéb komoly vizsgálatokra küldeni mindenkit! De ezt ükuncsink sem fogja megélni. Egyszer a reumás dokinőtől kérdeztem hogy esetleg nem lehetne-e egy CT-t megejteni. Hát majdnem lenyelt keresztben. Na meg tájékoztatott hogy milyen veszélyes vizsgálat az alapjában véve.! Kiszolgáltatottságom révén nem akartam kérdezni, persze ha meg tudom fizetni nem ártalmas mi? Na elég a panasznapból. Teljesen kiakaszt a magyar eü. üdv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.