Három állítás és három kérdés címmel jelentetett meg posztot Hadházy Ákos közösségi oldalán, melyben az egyik utolsó nagy ellenzéki lelkesedést emlegette és feltette a kérdést, mi várható a továbbiakban.

Az utolsó, nagy ellenzéki lelkesedést idézte fel Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a jelenlegi választások kapcsán.

Bejegyzésében azt írta: talán vannak még, akik emlékeznek az egyik utolsó, nagy ellenzéki lelkesedésre, a 2019-es önkormányzati választások eredményét követő eufóriára.

Az akkor – némi meglepetésre – az egymással együttműködő ellenzéki pártok a megegyezéseknek köszönhetően a vártnál jobb eredményt értek el. Visszavettek több vidéki nagyvárost, megnyerték a főpolgármester-választást és a reményt szomjazó ellenzéki szavazók elhitték az ellenzéki pártok üzenetét: 2022-ben nyerni fogunk, hiszen „megvan a recept”, már csak „összefogás kell” és legközelebb már tényleg „elzavarjuk Orbánt” – írta Hadházy.

„Már csak 2 évet kell aludni” – Hadházy Ákos páros lábbal szállt bele a régi ellenzékbe

Hadházy Ákos három kérdést tett fel – Fotó: Facebook.com/hadhazyakos

A politikus részletesen beszámolt a tüntetésekről, majd az azt követő évekről, amikor a remény még fennállt arra, hogy lesz változás az ellenzék jóvoltából.

„Majdnem öt évvel később, múlt vasárnap az eddig ismert ellenzék lényegében megsemmisült (nem volt ez csoda, sokan mindent meg is tettek ezért), egy néhány hónapja még nem létező párt, egy néhány hónapja még a Fideszt erősítő vezetővel pedig vastag biankó csekket kapott az ellenzéki választóktól. Ők pedig vasárnap este, az eredmények ismeretében már arról beszéltek, hogy 2026-ban nyerni fognak és csak nekik van erre esélyük. Tehát már csak két évet kell aludni és jön a várva várt győzelem”

– írta közösségi oldalán Hadházy.

„Pedig a tegnapi eredmény azt is mutatja, hogy a lényeg nem változott. A hatalom gépezetén legfeljebb néhány kisebb karcolást ejtett a gazdasági válság majd a kegyelmi botrány. A hibrid rezsim hatalomgyára majdnem azt az eredményt érte el, mint amit a főmérnök akart. Minden ezt szolgálta: az őrült propagandagépezet, a háborús pánikkeltés, az EU-s pénzekkel megvett/megzsarolt polgármesterekből álló hálózat, a tisztességtelen körülmények között lefolytatott választáson”

– jegyezte meg Hadházy a posztjában.

Mint írta, nincs még kezükben minden adat, de meg lehet kockáztatni, hogy miként a 2019-es, úgy a 2024-es eredmény is kétharmados Fidesz-győzelmet jelentene a következő országgyűlési választásokon.

Hadházy azt írta, bár sok dologról lehetne még beszélni, ehelyett három állítást és három ehhez kapcsolódó kérdést tesz fel. Ezek az alábbiak.

1) Tegnap nem demokratikus választást láttunk, hanem egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét. Amin persze el lehet érni itt-ott részeredményeket, de a lényeget nem lehet megváltoztatni.

Kérdés: A következő két évben teszünk-e ez ellen?

2) A Fidesz hatalma nem rendült meg, az eddigi ellenzék megsemmisült, egy új párt viszont egy biankó csekkel is elért olyan eredményt, amit ellenzéki párt sok-sok éve nem tudott: 30 százalék közelébe került.

Kérdés: mit kezd az új párt a biankó csekkel és ő marad-e az egyetlen új erő az ellenzéki térfélen?

3) Ha a következő két év arról szól majd, hogy legyen-e összefogás, vagy ne legyen, és persze hogyan, kivel, akkor 2026 biztos bukó.

Kérdés: Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!

+1: Zuglóban kipróbáltuk, működik: együttműködés mindenkivel, aki változást akar, de semmiféle elvtelen kompromisszum azokkal, akik az „összefogás” jelszava alatt akarnak a hatalomban maradni. Egy nagyon nehéz felállásban is sikerült egyszerre legyőzni a Fideszt és a régi, korrupt szocialistákat. A legfontosabb azonban: világos alternatívát kell felmutatni, amihez csatlakozhatnak a változást akarók, függetlenül a korábbi pártállástól – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@KisTehen: A putris Gazdaállatodnak miből jutott vodafon,reptér,,stb. vásárlásra ? Ki " tolja lóvéval " ezt a csüngőhasú majmot ? Hülye vagy te,böcce..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@FLETÓ: 20.17
Kampányolni nem szoktam, inkább szurkolásnak mondom, hiszen kampányolni azok szoktak, akik anyagilag is érdekeltek egy párt szereplésében. Én nem vagyok ilyen.
Hogy 2026-ban kinek lehet jószándékkal szurkolna, azt ma még senki nem tudja megmondani.
Ki lesz az, akinek az értékítéletével egyet lehet érteni? Mai állás szerint a Momentumosokkal, MZP féle párttal illetve a mai napon a Tiszásokkal is egyet lehet érteni.
De ha már így megszólítottál, had kérdezzek vissza: te hogyan látod 2026-ot? Tudsz valakivel azonosulni?
NKF
A Tisza pártot nagyon nyomják lóvéval! 2026-ban számolni kell vele! A többi nem veszélyes!
Mennek a levesbe!
FLETÓ
@Béla333: Továbbra is ugyanaz, 1988-óta!
Horizont
@Feller_Peti: 20:07
De jó is lenne ha kapnék pénzt és nem csak a nyugdíjam lenne ami szart sem ér lassan.
Feller_Peti
@Horizont: Szóval a baloldali böfögésekből befolyt Dollár adományokkal egészíted ki azt.
Most már ezt is tudjuk, SorosDollár baloskám.

Egyébként meg mire vársz? HazugFerkó elvette azt is ami volt. Emlékszel?
Horizont
@Feller_Peti: Minden kommented amit idehánysz egy oltári baromi nagy ökörség.
Tőled még egy normális beírást nem láttunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.