Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket? Pozitív hozadékuk például, hogy csökken az ételek toxintartalma, mindeközben nő a tápanyagtartalmuk, vagy éppen a szervezetünknek segítenek jobban hasznosítani a táplálékokat azzal, hogy könnyebben emészthetőbbé válnak a feldolgozással.

Feltöltő: -1Angyal-
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@varrólány: Én a nagyszobai cserépkályhát sose felejtem el. Volt egy kis sütő rész bele építve. Télen almát , krumplit , tököt sütöttünk benne. Na az mennyei volt.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@silber13: ...régi tűzhelyek ...egy jó párat mutatott is a kereső ...
miazavalami
@silber13: Nekem címezred? 14, 05.
a miénkben nem volt, csak sütő ha jól emlékszem...
varrólány
@silber13: 13:11-re Én olyanra nem emlékszek , még nagymamámnak is csak sütős volt de viszont szép kemence állt a szobájában.
silber13
@miazavalami:
" A közismert nevén sparheltnek hívott tűzhely elnevezése németül sparherd, magyarul takaréktűzhely. Neve utal a legfőbb tulajdonságára hogy spórolni lehet vele. Mert fűtés mellett kiválóan lehet vele sütni, főzni is. Viszonylag nagy hőleadó felülete miatt jó hatásfokkal fűti a helyiséget ugyanakkor a teteje kifejezetten a főzési szempontoknak megfelelően lett kialakítva, és még benne egy sütő is helyet kapott. Régebben sok vízüstös sparhelt is üzemelt, melynek lényege volt hogy egy beépített víztartályban vizet is lehetett benne melegíteni a mosogatáshoz, fürdéshez. "
Ennyi.
miazavalami
@silber13: Nagymamám annyira félt a gáz palackos tűzhelytől , hogy nem volt hajlandó rajta főzni. Télen jó volt a spór mert melegített, de nyáron valami borzalmas meleg volt az egész házban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.