Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket? Pozitív hozadékuk például, hogy csökken az ételek toxintartalma, mindeközben nő a tápanyagtartalmuk, vagy éppen a szervezetünknek segítenek jobban hasznosítani a táplálékokat azzal, hogy könnyebben emészthetőbbé válnak a feldolgozással.
Forrás:
tudatosvasarlo.hu
Feltöltő: -1Angyal-
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
13 hozzászólásarrow_drop_down_circle
a miénkben nem volt, csak sütő ha jól emlékszem...
" A közismert nevén sparheltnek hívott tűzhely elnevezése németül sparherd, magyarul takaréktűzhely. Neve utal a legfőbb tulajdonságára hogy spórolni lehet vele. Mert fűtés mellett kiválóan lehet vele sütni, főzni is. Viszonylag nagy hőleadó felülete miatt jó hatásfokkal fűti a helyiséget ugyanakkor a teteje kifejezetten a főzési szempontoknak megfelelően lett kialakítva, és még benne egy sütő is helyet kapott. Régebben sok vízüstös sparhelt is üzemelt, melynek lényege volt hogy egy beépített víztartályban vizet is lehetett benne melegíteni a mosogatáshoz, fürdéshez. "
Ennyi.
Hát ídyvalahogy!
Új hozzászólás