Közpénzen – közel 5,5 millió forintból – utaztak a Dubaj közelében lévő Abu-Dzabiba állami erdőgazdaságok dolgozói. A kilenc érintett elvileg az ADIHEX 2014 nemzetközi vadászkiállításon vett részt, melyet nem elég, hogy egy héten át néztek, még napidíjat is kaptak érte – írja a Bors

A probléma ott kezdődött, hogy az esemény honlapján egyik érintett erdészetet sem tüntették fel a kiállítók között, mégis mindegyik dolgozó fejenként 6-6 napot töltött el a városban. A költségek is érdekesen alakultak, ugyanis a Bakonyerdő Zrt. két munkatársa ugyanazt az utazást kétszer drágábban számolta el, mint a Verga Zrt. két alkalmazottja. Az előbbieknek a számok alapján nem volt elég jó a legolcsóbb jegy, ezért 109 ezer forint helyett fejenként 462 ezret költöttek egyénenként csak a repülőgépre. Ezen kívül a napidíjuk, amit ráadásként kaptak, összesen 302 400 forintra jött ki.

A Verga alkalmazottjainak juttatása már visszafogottabb volt, pontosan 137 940 forint, bár voltak olyanok is, akik 790 ezres részvételi díjat tüntettek fel. Ennek ellentmondva a bakonyiaknál már nem szerepelt ilyen tétel. Az erdészeti cégek hivatalos honlapjain egyébként nem szerepel az abu-dzabi utazás.

Az agrártárca válasza a Bors kérdésére az volt, hogy a kiruccanást nem ők finanszírozták, bár a lap által megszerzett dokumentum szerint mégiscsak az ő költésüknek bizonyult. Ugyanis az MSZP-s Heringes Anita által kikért papírokat maga Fazekas Sándor miniszter írta alá. Az utazás állítólag azért volt szükséges, mert az "iszlám világ kulturális adottságai személyes kapcsolatokat követelnek".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hát, úgy látszik követendő példa a Lázár, Orbán és Rogán félék szerénysége! Kiborult a bili, de mi lesz hogy esetleg kiderül, szórakoztató partnerek is utaztak, nemcsak Londonba...Vagy majd ezt is szőnyeg alá söprik mint a debreceni Kósa féle fészekalja kiruccanását az adófizetők pénzén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"silber13
Érdekes, Fazekasék miért nem szerveznek az ilyenek részére 2 hetes tanulmányutat a Spitzbergákra, vagy esetleg a Ferenc József Földre, jeges macikat tanulmányozni?"

Se Fazekas sem a többi ilyesmibe nem bukik bele. Ha nem bukott bele a haverjának juttatott szarvasmarha telepre karantén nélkül Romániából behozott, és lépfenefertőzött állomány ügyébe, örök életű lesz Orbán királyságában. Tetejébe levágták az állatorvos nem látta beteg állatokat, és eladták a közétkeztetésbe!!! Láss csodát, nem mondott le senki, még az országos főállatorvos és helyettese is a helyén van. A lépfene miatt csak az USA-ban volt akkora balhé 2001 körül, nálunk kimérhetik a fertőzött húst a húsboltban is, Fazekas "felügyelete" alatt! Még mondja valaki, hogy nem balkáni állapotok közt élünk,köszönhetően a profi szakmai országirányításnak!! Ráadásul ezek ismét felhatalmazást kérnek, ezúttal Veszprém megye 3. sz választókörzetében.
nagyapa
Nem értelek benneteket,kedves hozzászólók.Miért kell egyből a mostani gárdát szapulni.Erről is,mint mindig a Gyúúúúrcsány tehet,meg az emút nyóóóctév!!!

Azért kíváncsi lennék arra,ha ez a tolvaj cigány banda egyszer végre bukik,mekkora elszámoltatást fog rendezni a következő kormány!Vagy a következők még nem is tudják,hogy ők lesznek azok,de már ők is benne vannak a sumákban!?
Kellene ide egy igazi,virtigli kormány,aki a gengszter váltástól kezdve kivizsgálná,ki mit és mennyit lopott el az emberektől.Aztán a börtönöket(kinek.-kinek érdemei szerint)feltölteni a zsiványokkal.
nezelodo
nagyapa, tudod erre ugyanazt mondaná a Hofi, mint az "anyósának", Papa, ha ébren vagy ne álmodozz!
1magyar
Mennyi buta birkából áll Mo! Mindent meg lehet tenni velünk?
human
@nagyapa: Hát ha az új kormány még mindig nem tudná ezeket a nyilvánvaló lopásokat elszámoltatni, akkor ez az ország végleg a korrupció útját választotta. Vagy együtt élünk vele vagy elmegyünk. Én még reménykedem benne, hogy (ha nem egy jobbik-fidesz koalíció lesz) lesz elszámoltatás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.