A prosztatarákban szenvedő 13 éves Jack Russell-terriert, amely Reese Witherspoon és Robert Pattinson mellett is szerepelt a Vizet az elefántnak című 2011-es mozifilmben, tulajdonosa és idomárja, Omar von Muller Facebook-bejegyzése szerint kedden altatták el.

A 2002-ben született Uggie kölyökként alig kerülte el a sintértelepet, megmenekülését a kutyaidomár Mullernek köszönhette, aki a szórakoztatóiparban való szereplésre nevelte az állatot.

Elpusztult Uggie, A némafilmek kutyasztárja

Uggie először reklámokban tűnt fel, mielőtt Michel Hazanavicius The Artist – A némafilmes című filmjében a főhős hűséges társát alakíthatta. A Jean Dujardin és Bérénice Bejo főszereplésével készült fekete-fehér alkotás 2012-ben öt Oscar-díjat nyert, Uggie-t pedig a cannes-i filmfesztiválon a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjjal jutalmazták. Emellett Uggie lett az első kutya, amely 2012-ben otthagyhatta mancslenyomatát a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre előterében.

A négylábú végül 2012-ben vonult vissza hivatalosan, ám ezután is feltűnt kisebb szerepekben, például a Key & Peele című amerikai televíziós vígjátéksorozatban. Emellett egy emlékirat is megjelent Uggie, the Artist: My Story címmel, amelyet a kutya nevében Wendy Holden írt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.