Döbbenetes volt a felismerés, hogy ennyire keveset tudok a híres, magyar konyháról és, hogy a középkorban a nagyra tartott kínai konyhát is túlszárnyalta, ami a négy alapízt használva az egyik legösszetettebb ízvilágot adta. A magyarok a világon egyedül alkalmaztak ételeikben öt alapízt (sós, édes, keserű, savanyú, csípős) úgy, hogy egyik íz sem dominált a másik felett. A vezérvonal az összhang volt… A mai, újkori konyhát jól ismerjük és nem is tudjuk mitől foszt meg minket a tény, hogy nem látunk túl a paprika utáni világon.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.