Nincs mit szépíteni, az Ön ismerősei többnyire hülyék. 

Kutatók bebizonyították, amit eddig is sejtettünk: azok az emberek, akik gyakran osztanak meg motivációs idézeteket a Facebookon, alacsonyabb intelligenciával rendelkeznek. Pontosabban azoknak, akik fogékonyak az inspirációs idézetekre, alacsonyabb az IQ-juk.

Tele van idézetekkel a Facebookja? Van egy rossz hírünk!

Más tanulmányok emellett arra a megállapításra is kitérnek, hogy ugyanezen személyek különböző vallási nézetekben, összeesküvés-elméletekben, paranormális jelenségekben is nagyobb valószínűséggel hisznek.

Gordon Pennycook, a kutatást vezető Waterlooi Egyetem kognitív pszichológia kutatója azt mondta: "eredményeink alátámasztják azt az elképzelést, hogy egyes emberek sokkal nyitottabbak ezekre a közhelyes marhaságokra." Azok, akik fogékonyabbak az ilyesmire, kevésbé reflektív, alacsonyabb kognitív képességekkel (vagyis figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók) rendelkeznek, továbbá hajlamosabbak a félreértések, konspirációk befogadására és nagyobb valószínűséggel fordulnak vallási és a paranormális hiedelmek, alternatív gyógyászatok felé is – mondta.

Azoknak az idézetkedvelőknek azonban, akik most elszomorodtak, van még egy utolsó reményük: a kutatást elég kis mintaszámmal végezték, így nem vetíthető ki nagy biztonsággal a teljes népességre.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ennek a kedves unatkozo csoportnak pont annyi esze van, mint egy hintalonak, ha kesz tenykent allitanak valamit, amire nem csinaltak meg az ilyenkor szokasos tomeges statisztikai vizsgalatokat.

Annakidejen valami hulye felroppentette a hirt, hogy a mobiltelefon agydaganatot okoz.
A mai napig nem volt egyetlen olyan eset sem, amiben egyertelmuen kimutathattak volna az osszefuggest az agydaganat es a mobiltelefon kozott!

Igy hat ha nem is sokat, de nehany idezetet en is megosztok, mert van, amit esetleg masok nem ismernek.
Annakidejen nalunk sokkal okosabb emberek, irok vastag konyvekbe gyujtve irtak le a sajat velemenyuket a vilag dolgairol, es ha nem is valtottak meg veluk a vilagot, de legalabb jol lehetett rajtuk szorakozni.
Lehet, hogy ezeknek a sotlan "tudosoknak" - bar inkabb onjelolt fontoskodo laikusokra gyanakszom - tobbet kene forgatni bolcs emberek, nagy tanitok muveit, mondasait, es lehet, hogy nem itt tartana a vilag...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@nemjoezigy: Tetszik a mondás. :))
Az az igazság, hogy ezek a vagyonok sokkal nagyobbak, mint az ország össz adóssága, amit a dolgozó rétegen akarnának leverni. Ha miden pénz csak egy töredékét beadnának a közösbe ami a rendszerváltozás óta kivittek az országból, mi adnánk kölcsönt Görögországnak.
Lepényleső
Annyira nagyon csak nem lehetünk alul,mert legalább megjegyeztük az idézeteket,ami a
valamikori verbális érintkezés színét is adhatta. Egyébiránt ki az aki a kutatást végezte,
valami "minden fölösleges tudományok doktora"?
Fradigege
Milyen egy motivációs idézet? Például: Gyerünk! Megcsinálod! vagy Húúú, de jó vagyok!
Everest
Már megint egy "okostojás"!
A brit tudósok megállapították, h a hülyeség ragadós...!
picike
az agyamat önkéntes alapon folyamatosan csiszolnom kell ,mert ha nem teszem berozsdál mint a vas és ehez mindent tanulmányt használok minden tudást amit csak megszereztem használom kell a fényezéshez. ez a személyes tapasztalatom gyakorlás a tudás mestere mindenben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.