Egy lépéssel ismét közelebb egy globális konfliktushoz. A NATO ugyanis komoly haderőt csoportosít át a török határ környékére, hadihajókat és harci repülőket küld a térségbe, a Szíria felől érkező fenyegetések elhárítása céljából.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Nem akarja senki sem megoldani a helyzetet. Óriási üzlet a fegyverkezés. minél tovább tart a konfliktus - annál jobban járnak egyes országok, kihúzza őket a csődközelségből a hadiiparuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Toby: Szerintem most rosszabb a helyzet mert összetettebb a probléma.
vadnarancs
Forrás: Blikk.hu Nekem ennyi elég is :)
Toby
@nyanya001: Úgy gondolom, hogy a karibi válság idején is egy ország hozta össze egymással szembe a két nagyhatalmat és most is. Kuba, szovjet orientációjú politikája és félelme egy jenki ,megszállástól volt a kiváltó ok, most meg Törökország - Nato tagként - szerepel Kuba helyett egy vadászgép lelövése okán.
Nem látom a két esemény közötti különbséget, amely összetettebbé tenné a jelenlegi szembenállást.
Toby
@Január: Melyi, ország van csődközelben, a jenkik, az oroszok, a szírek, a törökök ?
nyanya001
@Toby: Így legyen.
Mondjuk a kubai válságnál 2 óra volt a híja, hogy nem tört ki az atomháború.
Ez meg ki tudja mi a franc... ukrajna.reblog.hu/atomfelho-szall-europa-fele
Toby
@nyanya001: Mind a két nagyhatalom fosott az atomháborútól, 4.db. orosz tengeralattjáró tartózkodott a vizeken, atomtorpedókkal, a jenkik is kélszlltségbe helsezuték a rakétáikat, azonban akárhogyan mérlegeljük a két fél lépéseit, mégiscsak Hruscsov hátrált először egyet.
A tengeralattjáróknak annyi jelentőségük van, hogy minden történeti leírás szerint, valóban kaptak engedélyt a kapitányok arra, ha támadás érné őket, akkor ők dönthetnek a torpedók bevetéséről, hasonlót kaptak a jenkik is, de az elnöki döntést nem kerülhették volna meg. Ha úgy tetszik, az oroszok -látszólag - borzasztóan felelőtlenek voltak a kapitányokra bízni az emberiség sorsát, azonban mind a négy kapitányról biztos ismereteik voltak arra nézve, hogy kiemelkedően magas szintű a frusztrációs toleranciájuk, ezért küldték őket a válsághelyzetbe, ez ismét csak arra utal, hogy tudták, a jenkik, nem fognak támadást kezdeményezni, de a jenkik abban nem lehettek biztosak., hogy az oroszok nem kapkodják el.
Mind a két nagyhatalom a másiktól "várta" az első támadó lépést, hogy legyen erkölcsi alapjuk a viszintválaszra. A háttérben zajlottak a lázas tárgyalások, Kennedy még az öcsét is bevonta a tárgyalásokba, aki akkor igazságügyi miniszter volt, szovjet részről Dobrinyin volt a "sziktratávíró" egy kipróbált, izig-vérig rafkós diplomata.
Hruscsov, a szovjet emberek előtt a híradásokban előadta a kemény csávót, amíg amerikai részről a katonai vezetők támogatták a megelőző csapást, de Kennedy észnél volt, no és az U-2 felderítőgép meggyőző felvételei a Kubába telepítetett közepes hatótávolságú szovjet rakétákról sem könnyítették meg a helyzetét, nem véletlen tették ki az ENSZ elé a felvételeket, hatékony politikai és eölcsi támogatást várva a tagállamoktól.

Ezzel a bő lével csak a " 2 óra az élet" című téves/rémes, erősen kiszínezett válságpercekre reagáltam volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.