Halálra gázolta egy autó Budapesten, a Dózsa György úton a 49 éves F. Györgyöt. A helyszínt pillanatok alatt rengeteg rendőr szállta meg, még helyszínelősátrat is felállítottak, csak éppen nem a halott fölé.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Nem ellenzéki volt az már biztos, mert máskülönben már plakáton hírdetnék a nevét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desert
@levarosbukta: Ne haragudj, de szerintem kis tévedésben élsz. Az lehet, hogy zebrán történt az eset, de ha közlekedési lámpa szabályozza a forgalmat, akkor minden esetben az az irányadó (ha jól értelmezen jelen esetben ez a gyalogosnak pirosat mutatott). Igen létezik egy olyan szabály, amit említettél, hogy a gyalogosátkelő (a zebra magáben nem minősül annak, csak ha kinn van az ezt jelző tábla) előtt megálló jármű melett megállás nélkül elhaladni tilos, de véleményem szerint ez csak abban az esetben áll fenn, ha nincs közlekedési lámpa, vagy van, de nem üzemel. Sajnos manapság elég lazán kezelik a közlekedők a KRESZ szabályokat, főleg a piros lámpát és eléggé elterjedt az a szemlélet is, hogy "van rajta fék meg kormány, majd megáll"... Persze, ha féktávolságon belül ugrik, gurul, vágódik az autó elé, akkor ez a vége.
levarosbukta
@desert: Van erre egy olyan szabály, pontosan nem tudom idézni de a lényege az hogy úgy kell megválasztani a sebességet hogy mindig minden körülmények között meg lehessen állni. Városi forgalomban szerintem különösen igaz. De nem okoskodok mert felesleges, ebben az esetben amikor még ki sem hűlt a szerencsétlen már elkezdődött a ferdítés, terelés. Soha nem fogjuk megtudni a teljes igazságot.
szaboria1
@levarosbukta: Igazad van pont Vasárnap velünk történt meg a fiam megállt a zebránál mert a piros ellenére a gyalogos le lépett, a mögöttünk jövő autó belénk rohant. A lényeg a rendőrök pont ezt mondták, hogy nem csak a lámpára kell figyelni hanem az előtte haladóra is.
volvós
Akárki is lehetett a gázoló, nem közlekedett figyelmesen...
A rendörség milyen nagy erökkel a helyszinen volt pillanatok alatt...
Már ez is gyanús...
desert
@levarosbukta: Evvel csak az a probléma, hogy ilyen alapon bármikor számítanom kell arra, hogy valaki a bokorból fejest ugrik elém, hiába van elsőbbségem. Betarthatatlan, ha 10-el megyek és féktávon lép elém, akkor is elütöm... Nem viccből találták ki a KRESZ-t, a piros az meg piros, ne ugráljon se a gyalogos, se a biciklis, sem pedig az autós a tilosban. Persze, nem kell valakit elütni, meg kell tenni mindent, hogy elkerüljük a balesetet, de elképesztő, hogy mennyi vadállatot kell napi szinten kivédenem (gyalogost, autóst, biciklist egyaránt).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.