"Ezután valószínűleg még többet fogjuk hallani reklámokban és filmekben. " Ingyenessé vált Maurice Ravel Bolero című műve: vasárnap óta engedély nélkül lehet felhasználni a világ egyik legismertebb klasszikus zeneművét.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Elkeserítő, mert ezt a remekművet most fogják megnyomorítani, reklámok aláfestő zenéjévé alacsonyítani.Remélem, lesznek kivételek.
silber13
Elkeserítő, mert ezt a remekművet most fogják megnyomorítani, reklámok aláfestő zenéjévé alacsonyítani.Remélem, lesznek kivételek.
papa.49
@silber13: Igazad van, kár lenne érte...
silber13
@papa.49: Láttam egy átdolgozást, vagy inkább rövidítést, a guta majd megütött! Hangszereket hagynak ki, egyszerűen kihúzták, mert a nagyérdemű még ráún! De volt a hangszerek helyett egyenruhás dobos, volt túzijátk... Siralmas volt
papa.49
@silber13: Egy valamit nem értek ezzel kapcsolatban, mégpedig azt hogy ha valakinek a művét lejátszom, az a minimum, hogy úgy játszom le ahogy megírta, és most nem csak a Boleróra gondoltam , persze arra is érvényes sőt hatványozottan!!!Ha valaki mondását idézem azt is illik pontosan idézni, egy zeneműnél, vagy irodalmi műnél szerintem pont a legfontosabb a mű pontos reprodukálása!!! De nem csak itt hanem a ,,könnyűzenében,, is előszeretettel hamisítják meg a számokat, és nem csak a huszadrangú előadók, hanem a pl. a rádiók, tévék is, ilyenkor szoktam rögtön elzárni a készüléket, mert roppant módon idegesít hogy egy számot amire én emlékszem, mondjuk 50 éve, átdolgozva más előadóval előadnak, mint eredetit!!!Amit felhoztál példának hál Isten nem hallottam...
silber13
2@silber13: Ha valaki átdolgozás, másképp értelmezési céllal hozzányúl egy Ravel műhöz, az szerintem biztosan eltolja. Ravel műve úgy jó, ahogy megírta. Ezért sikeres sokkal inkább az eredeti műnél az általa hangszerelt " egy kiállítás képei "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.