Emelte bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Tényleg ezt mivel magyarázzák?
A rádióban ma mondták be, hogy még mindig alacsonyan van a világpiaci ára az olajnak!
Kell a bevétel az államnak és így akarják a tömegközlekedést relatíve olcsóbbá tenni az egyéni közlekedésnél!
Mert mégis milyen dolog, hogy nekem egy személlyel olcsóbb a suzukival egy Bp-i 120 km-es o-v út, mint tömegközlekedéssel! (és itt még az időt és a kényelmet nem is számoltam)
koszpeko
www.fidesz.hu/hirek/2009-03-13/a-fidesz-egy-masik-utat-kepzel-el-magyarorszagnak/

2009.03.13
A Fidesz egy másik utat képzel el Magyarországnak

A kormány adóemelésével szemben a Fidesz adócsökkentést javasol - emelte ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Kiderült, hogy ugyanaz a játék zajlott, mint eddig bármikor - jelentette ki Szijjártó Péter a tegnap nyilvánosságra került kormányzati adóelképzelésekkel kapcsolatban. Ugyanis eddig, amikor olyan csomagokról volt szó, melyről a kormány azt mondta, hogy lesz benne adócsökkentés, meg lesz benne adóemelés, akkor a végére az adócsökkentést mindig elfelejtették, és maradt az adóemelés. Most is ez a helyzet, ugyanazt a játékot játsszák el az országgal, ugyanazzal próbálják átejteni az országot - húzta alá, kiemelve: ebben az adócsomagban kizárólag adóemelés van, amely kivétel nélkül mindenkit sújt, leginkább a legkiszolgáltatottabb családokat.

Egyértelmű, hogy a kormány megint nem találta el az európai irányt - fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve: az európai kormányok folyamatosan adót csökkentenek, ezzel szemben a Gyurcsány-kormány újabb adóemelési döntéseket akar meghozni. Ez az út azonban kudarcokkal teli, ráadásul a reménytelenséget jelenti Magyarország számára, mert a családok jelentős része már most is rendkívül nehéz helyzetben van, és most azok a költségek fognak megint emelkedni, amelyek a mindennapi fogyasztás szempontjából kihagyhatatlanok - jegyezte meg, hozzáfűzve: az alapvető élelmiszerek és az üzemanyag a családok fogyasztási kosarában az első helyeken szerepelnek.

A Fidesz azonban egy másik utat képzel el Magyarországnak - mutatott rá, hozzátéve: "mi nem az adóemelés útjára kívánunk lépni, hanem az adócsökkentés útjára".

A kormány adót emel, a Fidesz szerint adót kellene csökkenteni - szögezte le Szijjártó Péter. Ezért a Fidesz ma egy újabb törvényjavaslatot nyújt be, amelyben egyrészt kezdeményezik az alapvető élelmiszereket terhelő áfa csökkentését -...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.