A házi készítés során előbb hagyják, hogy megaludjon a tej. Ezután felhevítik (nem forralják), majd a túrós alvadékot vászonruhába teszik, felakasztják, míg lecsöpög. A túró nagyon értékes táplálék. Nézzük, miért! Található benne nátrium, kálium, kalcium, vas, magnézium, A-, D- és B12- vitamin, aminosavak és fehérje. A túró semleges ízű, ezért felhasználhatjuk sós és édes ételek készítésénél is. Sósan készíthetünk belőle zöldséges krémeket, szendvicskrémeket, körözöttet. Édesen kiváló kelt tésztákba, palacsintába, süteményekbe, tortákba. Ráadásként egy recept: Könnyű tejszínes túrókrém: Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró 25 dkg eper 3 ek xylit vagy méz 1 csomag vaníliás cukor 2 dl habtejszín Elkészítése: A túrót és az epret kézi mixerrel jól összedolgozzuk. Beletesszük a xylitet és a vaníliás cukrot. Ezután felverjük a tejszínhabot. A tejszínhabból 2 evőkanálnyit hozzákeverünk. Kitöltjük 4 fagylaltkehelybe, a tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány félretett eperrel...

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.