A szerelmesek és tébolyultak nyugtalansága mindaddig megmarad, „ameddig a vérnek megigézés által kapott fertőzése bensőjükben fennmarad” – írta Marsilio Ficino olasz humanista a XV. században. Egy népdaltól meg azt tudhattuk meg, hogy a szerelem sötét verem. Azt hihetnénk, azóta se sejtünk többet a szerelem és a sóvárgás kémiájáról. Pedig dehogynem. A szerelem varázstalanítása korát éljük.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
Én még mindig remélem, hogy a szerelem nem csak kémia és tudomány, hanem egy olyan csoda, misztikum, amely megmagyarázhatatlan.
kiwi
@nanena: @ugyeugye:
felteszem szerelmesek vagytok :)

egyszer egy barátnőmnek (aki szerelemes volt) azt mondtam, hogy a szerelem pár év alatt elmúlik, és úgy nézett rám, mint egy gyilkosra. soha nem felejtem el a tekintetét :)

ezért most úgy érzem magam, mintha gyilkos lennék, de szerintem a szerelem a természet trükkje, egy nagyon szép, de becsapós trükk a fajfenntartás érdekében
nanena
@kiwi: Ilyen trükkből kellene még jó sok.
ugyeugye
@kiwi: Te gyilkos??? Ugyan!
Inkább tisztánlátó! Van kristálygömböd? ;)
kiwi
@ugyeugye: van, de a seprűt gyakrabban használom ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.