Sírva ölelte magához egy budapesti család elveszettnek hitt kutyáját, Lindát. A kutya egyelőre nem ismeri meg a szeretteit, de biztos, hogy ő az, akit olyan sokáig kerestek eltűnése után. A chipje alapján azonosították.

Az állat az évek alatt a pesterzsébeti temetőben egy fenyőfa alatt élt, a látogatók etették. Mindenki azt hitte, hogy az egyik temetőőré – számolt be az RTL Híradója.

Végül múlt héten szólt valaki az állatvédőknek, és mivel a kutyában volt chip, megtalálták a gazdát is. A család alig akarta elhinni, hogy Linda él.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ha a kutya nem ismeri meg őket, akkor az egész sztoriban úgy, ahogy van, kételkedem.
nevemnick
Változó, hogy felismeri e az eb a gazdáját. Minden a tartástól, és a vele foglalkozó tulajdonosától függ. Huszonöt éve a tigriscsíkos hannoveri vérebemet másfél éves korában csaklizták el. Jellegzetesége a nyakán három csík szélesebb volt mint a többi, valamint egy keskeny sebhely a bal lapockáján. Három év múlva kétszáz km-re egy őzbakvadászat alkalmával ahol csak fegyver nélküli vendég voltam, több eb között egy az enyémre ,,hajazó" kutyust láttam. Nem kellett chip, elég volt az uh.síp amit azóta is használtam arra, hogy hazahozhassam. Felismerte a házat, a családot, és még hét évet volt velünk.
elnyomott
@nevemnick: Ha rossz a gazda, ha a kutya direkt szökött el, akkor valóban nem szívesen ismeri fel a gazdáját. Ezer és egy példa van rá, hogy jó gazdát bizony sok év után is felismer.
Nemrég volt olyan eset, hogy kb. fél, alig egy éves kutya kerül betegség miatt menhelyre és a közben felnvő fiú a családból tíz (!) év után vette újra magához, felkutatva, hogy hová került. És a kutya boldogan felismerte.
Tehát ha az eb nem akar emlékezni, akkor vagy nem az eredeti elveszett, vagy a gazda nem jó gazda - és kár, hogy visszakerült.
Több, mint harminc éve vagyok aktív kutyás, tudom miről beszélek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.