Alon Gratch klinikai pszichológus Ha a szerelmes gondolkodna... című könyvéből megtudhatod azt a 12 tanácsot, melynek segítségével elérheted a boldog szerelmet. Alon Gratch klinikai pszichológus Ha a szerelmes gondolkodna... című könyvében (Park Könyvkiadó, 2008.) a párkapcsolatokban ismétlődően elkövetett hibáinkat gyűjtötte csokorba. A sikertelen kapcsolatoknak hét típusát vizsgálja: a nárcisztikus, a virtuális, az egyoldalú, a tiltott, a szexközpontú, a kétnemű szerelmet és a szerelmi háromszöget. De ne keseredj el, nemcsak ballépéseinkre mutat rá, azt is megosztja velünk, hogy szerinte mi kell egy jól működő párkapcsolathoz. A boldog szerelem és a tartós kapcsolat jellemzői: 1. Bizonyos fokú kölcsönös eszményítés. Fontos, hogy egészséges mértékben fel tudj nézni a párodra. Legyenek olyan tulajdonságai, amiért nagyra tartod, ami miatt újra és újra bele tudsz szeretni. 2. Mély azonosulás. Kell, hogy legyen a másikban valami, ami mélyen megérint, ami miatt úgy érzed,...

Feltöltő: Lindák Linda
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a helység kalapácsa
Akkor most mesélek a jövőről. Picit.

Persze, a mostani világban fontos a szerelem, de lássuk be, az érzelmeken alapuló szeretettel, szerelemmel elég sok gond van.
Ma szeretlek, holnap meg már nem, holnapután megint, aztán megint nem.
És persze ott van, hogy sok ember csak hazudja a szerelmet, és nem csak másnak, hanem magának is.
Szóval a jövő...

Egyszer Jézusnak feltették a kérdést (persze, akik feltették a kérdést, azokat kicsit sem érdekelte a válasz, csak kötözködtek).
A kérdés lényege, hogy ha egy nőnek hét férje volt, a feltámadás után kinek a felesége lesz.
És a válasz:
"Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben."
Hogy értsd: A feltámadás után új teremtés lesz minden ember. vagyis nem anyutól és aputól született, hanem mint Ádám és Éva, közvetlenül Isten teremtményei.
És a szex?
Isten munkának adta, Ádámnak és Évának, hogy szaporodjanak, sokasodjanak, és töltsék be a földet. DE! Miután elvégezték a munkát, már nincs rá szükség.
Ádám és Éva NEM a szex miatt voltak társak, egymás kiegészítői, "egy test", férj és feleség.

Csak gondolj bele, hogy a legjobb képű férfi, aki izmos és okos is volt és a legszebb nő, aki izmos és okos is volt (és nem azért voltak ők, azok, mert nem volt rajtuk kívül senki) több tucat évtizedig nem szexelt egymással.
Az angyalok, akik már korszakok óta élnek, nem szexelnek.
Szóval a szex, csak ebben a bukásra ítélt világban van túlértékelve, amellett(!), hogy a fajfenntartás miatt szükség van rá... És, ha jobban belegondolsz, Ádám és Éva munkáját végezzük el, amikor benépesítjük a földet.

Talán ez így nem tiszta, és pont ezért még sok mondandóm van, de ez a felület nem alkalmas erre.
a helység kalapácsa
A lényeg, hogy nem baj ha nem tudsz mindent, sőt, semmit, de van reménységed.

A halál nem a vég, hanem a kezdet - ha hiszed, ha nem, ha akarod, ha nem.
Próbálj meg becsületesen élni, ami bűnben fogant emberként lehetetlen, de pont ezért kaptuk a lelkiismeretet, mint iránytűt.
És mivel nem tudunk jók lenni (lehetetlen, és ezt Isten jól tudja, tehát emiatt ne gyötörd magad), legyél képes felismerni, megvallani, megbánni a bűneidet, és küzdeni ellene.

Sokféle bűn fel van sorolva a Bibliában, de igazából csak EGY bűn van, amiért számot kell adnod majd az Ítélet napján: Miért nem hittél istenben, miért tagadtad meg őt - az életed teremtőjét, fenntartóját, aki nagyon szeret téged, és csak a javadat akarja, vagyis miért a rosszat választottad, a jó helyett..

És tudod mennyire fog fájni istennek a végső halálod?
Valójában "Istenben vagyunk, és mozgunk"; Ő, az energiájából hozta létre ezt az anyagi világot, ami része a teljességének.
Vagyis amikor meghal valaki végleg, magából, a maga teljességéből szakít ki egy darabot.

És ezzel a dumával csak a felszínt kapartam meg...
Ez semmi!
Az istenismeret mélysége a világegyetem végtelenségével vetekszik.
Pár mondatban le lehetne írni a leglényeget, de ez csak "technikai" tudás.
Ha nem lépsz rá az útra, és nem járod végig, és meg sem próbálsz közelíteni Isten gondolkodásmódjához, tisztaságához, szeretetéhez, "Csak zengő érc vagy, vagy pengő cimbalom."

Mert nem az a lényeg, hogy elérd, hanem az, hogy megpróbáld, hogy közelíts hozzá, és ezért vedd fel minden nap a magad keresztjét.
a helység kalapácsa
Végül is, amit eddig írtam, az egy mondatban összefoglalható.
ismerős lesz :)

"Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"
a helység kalapácsa
Tudod, nem kell mindent tudni ahhoz, hogy mindent tudjál.
Elég, ha csak úgy nézel ki, azt a látszatot kelted, hogy mindent tudsz.

Ezzel, most magam ellen beszéltem, de nem bánom.
Veszett ennél több is Mohácsnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.