A prosztatarák kialakulásában döntő szerepet játszanak a hormonok. De vajon mi köze a szexhez vagy az önkielégítéshez?

Forrás: Ötvenentúl.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Soma
Sok mindenre rájönnek, aztán megcáfolják- és ez igy is van rendjén, hisz folyamatos változásban, és remélhetőleg fejlődésben vagyunk.
Egy biztos : a betegségek lelki hátterét hiba lenne kizárni.ezügyben ajánlok 2 remek könyvet:
Thorwald Dethlefsen: A betegségek jelentése és jelentősége
Rudiger Dahlke: A lélek nyelve a betegség
A Hellinger terápiáról hatalmas anyag van az interbeten, illetve a Bioenergetic kiadónak rengeteg jó köynve van a témában, amit bármely könyvesboltban meg lehet venni.Fantasztikus és katartikus módszer a családból hozott energiablokkok felismerésére és "megtisztitására"! Nekem (és családomnak , barátaimnak) már sokat segitett.
tsabeeka
@Soma: "elsőnek" a két fenti könyv közül valamelyik, vagy A betegség mint szimbólum?
kiwi
@tsabeeka: Nemmondod, hogy A betegség mint szimbólum-ot olvasgatod??

Elsőnek szerintem Thorwald Dethlefsen: "Sors mint esély" :-)
tsabeeka
@kiwi: ezt tényleg nem mondom, csak majdnem :) ugyanis éppen 2 hete akartam megrendelni, de aztán rájöttem, hogy nem rendelek most már könyvet addig, amíg a múltkori agatha christie-szállítmányon át nem rágtam magam. (szeretteim reakciója: addig ne rendeljek, amíg előbb nem rendelek még egy könyvespolcot:D) köszi az ötletet!
szsolt87
Hy! na most ez már tényleg nem értem, merthogy az egyik cikk azt irja hogy nagyobb az esély a azoknál akik gyakori nemi életet élnek és gyakran végeznek maszturbációt, mig a másik cikk pont ennek az ellenkezöjét irja hogy kisebb az esély!? de akkor melyik az igaz valójában?
SzendiGabor
A prosztataráknak nem sok köze van lelki problémákhoz. A nemi élethez már talán, a vizsgálatok éppenséggel azt mutatják, hogy az önkielégítés csökkenti a kockázsatot. Azonban az ilyen vizsgálatok mindig csak két jelemzőt vetnek össze nagy népességen: az önkielégítés gyakoriságát és a prosztatarák kockázatot, az ok-okozati összefüggést eaz ilyen vizsgálatok nem igazolják. Rengeteg háttértényező gátol meg valakit az önkielégítésben, ill. teszi megint sokak számára elfogadhatóvá. E háttér tényezők közt lehet az igazi magyarázat. Ebből fakadnak egyébként az ellentmondásos eredmények is. A tudományt két dolog tudja eltorzítani: az anyagi érdekeltségek és a tudományos eredmények értelmezni nem tudása. Előbbi bűn, utóbbi csak egyszerűen tévedés.
A prosztatarák tesztoszteronelmélete nem igen állja meg a helyét, ugyanis rengeteg bizonyíték szól az ellen, hogy a tesztoszteron váltaná ki. Önmagában az tény, hogy a prosztatarák akkor szokott megjelenni, maikor lecsökken a férfiakban a tesztoszteron, már elgondokodtató. A vizsgálatok épen ezt látják kiváltó oknak, ugyanis a relative megnövekedett ösztrogén az egyik felelős. A másik igen súlyos kockázati tényező a D vitamin hiány. ahogy haladunk Délre, drámaian csökken a mellrák, prosztatarák, vastagbélrák kockázata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.