Az örökségvédők nem tudták meghiúsítani, hogy Leonardo egyik leghíresebb műve Párizsba utazzon. Az örökségvédők számításait keresztülhúzva egy olasz bíróság végül engedélyezte, hogy Leonardo da Vinci egyik legismertebb művét, a Vitruvius-tanulmányt a velencei Galleria dell"Accademia nyolc hónapra kölcsönadja a párizsi Louvre-nak.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Elgondolkodtam: tényleg annyira ismert?

Mégis csak „a Louvre-ba megy a Vitruvius-tanulmány”

Egy olasz bíróság végül engedélyezte, hogy Leonardo da Vinci egyik legismertebb művét, a Vitruvius-tanulmányt a velencei Galleria dell"Accademia nyolc hónapra kölcsönadja a párizsi Louvre-nak. A Vitruvius-tanulmányt a Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású kiállításon mutatják majd be a Louvre-ban..
Nos persze azon méláztam el, hogy: valóban olyan ismert-e?


(www.leonardoda-vinci.org/thumbnail/113000/113772/mini_normal/Vitruvian-Man,-Study-Of-Proportions,-From-Vitruviuss-De-Architectura.jpg?ts=1459229076)

Persze nem az a kérdés, hogy van-e olyan, aki még nem látta, vagy csak olyan is, aki ne tudná, hogy már látta.
Még abban is biztos vagyok, hogy a nagy többség kis koncentrálás után rájön, hogy Leonardo Da Vinci. No, de a többi?
Magáról a mesterről sem sokat, de hogy miért Vitruvius és hogy ki a fene volt, ha volt , nos azt erősen kétlem, hogy sokan tudnák! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: tartok tőle, hogy ártunk és qurmányunk, s úgy általában a politikusaink elég gyengén szerepelnének egy ilyen teszten! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.