Korábban magyar színésznőt nem is jelöltek a televíziós Oscar-díjként is emlegetett díjra. Gera Marina a Szovjetunió áldozatainak dedikálta Emmy-díját.

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást ebben a rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Gera Marina köszönőbeszéde felkerült a YouTube-ra is.

Jó estét, Magyarországnak pedig jó reggelt! Ma azokról a magyarokról emlékezünk meg, akik szenvedtek a Szovjetunió alatt. Az ő emléküknek ajánlom a díjat

- kezdte beszédét Gera Marina.

Hozzátette:

Szeretném megköszönni az apámnak – nem a biológiainak, hanem az igazinak – akivel rengeteget dolgoztunk azon, hogy a lehető legjobban teljesítsek a szakmai életemben. Köszönöm a férjemnek, Leventének, a stábnak és a színészeknek, a producereknek, Nagy András operatőrnek, Hargitai László vágónak, Hortobágyi Ernella sminkesnek, és a filmbeli partneremnek, Csányi Sándornak. És végül, de nem utolsósorban Szász Attila rendezőnek. Attila, nemcsak fantasztikus rendező vagy, de remek ember is. Te juttattál először magyar színésznőt erre a színpadra.

Forrás: Origo, Blikk, Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Végre egy jó hír mára! Gratulálok a díjhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.