A népi internet legjava, a Blog.hu válogatása a legnépszerűbb blogokból. Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép számára.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Humornak humoros,

de vannak némi gondok azzal hogy „Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe.”

Az „Elegem van: Viktor végveszélyben!” című post kezdi így a mondókáját.
A cikk a humoros hangneme ellenére is erősen visszafogott, sőt alapvetően a rögvalóság ignorálásából indul ki. Vegyük példának az egyik legszellemesebb kijelentését: „Ha Viktor hatalommániáján valami csoda folytán felülkerekedne a józan esze, maga is belátná, hogy csúnyán lukra futott.”!
Nos ez minden valós alapot nélkülöző fikció:
Orbán hatalommániájánál nagyobb gond – sőt lehet az egyik mozgatója ennek is – az elhivatottsági, sőt omnipotenciális rohamokkal tűzdelt, mániája.
Ami a felülkerekedést illeti a józan ész, sőt még az un. józan paraszti esze is, esetében nem csak nincs, de értelmezhetetlen is.
A belátás is igencsak távol áll a kellemétől és a mentalitástól, arról nem is beszélve, hogy a belátás képessége, ami durván fogalmazva a részek közötti összefüggések felismerésének képessége, bizonyos alapértékek meglétét feltételezik!
S végül, hogy „lukra futott” volna? ne már!!! =))
Meg kell még említsem a post végső okfejtése egy félmondatát: „a korlátlan hatalomra való törekvés korlátlan hülyeséget eredményez”. Igen, most valóban ez van, ráadásul sokszorosan. Lévén Őfenesége tetszelgései, mekegve felolvasott okoskodásai, a minden épeszű logikát nélkülöző bombasztikusnak szánt baromkodásai, etc. erre mutatnak. Azonban ennél sokkal nagyobb baj, hogy a fogadóoldalon ennél is töményebb a hülyeség.
Igen, tessenek tudomásul venni, hogy itt tartunk:
A XXI. században, Magyarországon egyetlen kib… firkász sem akad, aki legalább idézőjelet, kérdőjelet vagy smiley-t tenne a „13. havi nyugdíj” mellé. Amiről Orbán azt mondta, hogy: „2021 februárjában egy heti, majd 2022-ben ugyanígy, 2023-ban és 2024-ben ugyanígy plusz egy-egy heti nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok. Ezzel visszaépül a 13. havi nyugdíj.”! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: S még ennél is nagyobb gondok vagynak

Az „Elegem van: Viktor végveszélyben!” című post kapcsán elmélkedtem az előbb, most ehhez kell hozzáfűzzek egy igen fontos dolgot

A cikk így zárul: „Nem akarok károlyimihályokat látni (kunbélákat pláne nem)! Pedig úgy néz ki, hogy fogok. Közeledni érzem a szokásos nemzeti tragédiát, melyből előre elegem van.”
Orbán vs. Károlyi? Ez komoly?
Gróf Nagykárolyi Károlyi Mihály , aki intelligens művelt ember, konzervatív arisztokratából vált radikális demokratává, s majd egyéb!
Orbán Viktor Mihály, aki egy műveletlen paraszt-suttyó, egy vállalati párttitkár fia, KISZ titkár, akit az MSZMP-KB kiemelt a káderképzőjébe, aztán jött a többi! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.