A laktóz intolerancia tulajdonképpen egy emésztési zavar, aminek lényege, hogy a laktózérzékeny emberek nem tudják maradéktalanul megemészteni, azaz lebontani a tejcukrot – mondta Hidvégi Edit gasztroenterológus főorvos a Duna Televízió Család-barát magazinjában. A laktózt, magyarul tejcukornak hívjuk, ami két cukor molekulából, glükózból és galaktóz tevődik össze. „Ahhoz, hogy szervezetünk letudja bontani a laktózt, szükség van […]
Forrás:
Napidoktor
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
1 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás