Tavaly júniusban Antonio Radić horvát youtubert és sakkjátékost letiltotta a Youtube gyűlöletbeszédért. Az indoklásban a sakkmester Hikaru Nakamurával folytatott beszélgetésére hivatkoztak, amikor a fekete-fehér szókombinációt túlságosan sokszor használták, Végül a Carnegie Mellon Egyetem kutatói jüttek rá, hogy gyűlöletbeszédet szűrő mesterségesintelligencia-rendszerek a sakkal kapcsolatos kifejezéseket értelmezték rasszizmusnak – írta az Eurekalert. „A beszélgetést a mesterséges intelligencián alapuló beszédszoftver érzékelhette, amelynek feladata kiszűrni a rasszista tartalmakat. A kutatók tesztelték is az elméletüket: két gyakran használt nyelvfelismerő szoftveren futtattak végig 680 ezer, sakk témájú videóhoz írt kommentet, majd átnéztek azok közül ezret, amelyeket legalább az egyik rendszer gyűlöletbeszédként ismert fel” – írta a 24.hu, amely azt is megjegyzi, hogy ezen beszédek 82 százaléka egyáltalán nem tartalmazott gyűlöletbeszédet. A kutatók szerint azonban a...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Használta volna a sötétszürke-világosszürke szavakat. :)
nezelodo
Érdekes ezt a cikket feltálalva látni, pont annak az állatkertnek a lakójától, aki ezzel elmarasztalja saját lakókörnyezetét.
nezelodo
Látom, semmit sem okosodtál, persze a fene se nézte ki belőled hogy fejlődőképes vagy. Ha már más a véleményed, én azt is elfogadom, de ne bizongasd folyton hogy a Lipótmezőről szabadultál. Miért gondolod, hogy a stilusoddal valakivel is elfogadtatod a nézeteidet? Te nem elfogadtatni akarod a nézeteidet, hanem megbotránkoztatni, felforgatni akarsz. Ha meg akarsz győzni, érvelj értelmesen. Többet ártasz a stilusoddal azoknak, akinek segíteni akarsz mint hinnéd.
Egy faluban osztogatták a kinyomtatott hozzászólásaidat a templom előtt, mise után. A hajlott korú hívők vitték a paphoz a papírt, az meg ránézett, és azt mondta, a Gyurcsányi embere.
nezelodo
@durbincs: durbi, téged tényleg a Fletó szabadított ránk, amikor bezáratta a Lipótmezőt, kieresztettek benneteket az utcáa és génmódísották a liberális ifjakat is, így született meg az illiberális kormány.
csak úgy....
@nezelodo: ne mondj bonyolult dolgokat a 1/2 arany halnak és ne kérj töle semmi különllegeset! -hiszen látod,hogy csak az alvég van belöle itt!
gina
Ez már tényleg elmebeteg,,,vagy sajtó és média szabadság van ,,vagy diktatúra és kemény cenzúra???
Gyurka80
@sokanvagyunk: Na megjött a bolsevik (sokan vannak,pedig csak annak hazudják magukat!) megmondja, hogy mit gondoljunk, mondjunk!Belőletek már elég volt, húzzatok el a p---ba!
sokanvagyunk
@Gyurka80: Te hogy bírod, hogy folyamatosan nyolcvan Gyurka motoszkál a fejedben? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.