Nagyon örül, hogy rá is gondoltak, de szerinte az elismerés nemcsak neki, hanem azoknak is szól, akikkel évtizedek óta együtt zenél. A díjjal járó összeget az unokáira szeretné fordítani.

A Borsnak nyilatkozott Nagy Feró abból az apropóból, hogy március 15-én őt is kitüntették a Kossuth-díjjal.

Nagy Feró az Orbán Viktortól kapott pálinka mellé teszi Kossuth-díját

Fotó, címlapkép: YouTube/TV2

Boldog va­gyok, hogy rám is gondoltak. Mégsem úgy tekintek rá, mintha csak én kaptam volna, hiszen köszönhetem a barátaimnak is, akikkel hosszú évtizedek óta együtt zenélhettem, velük lettem Nagy Feró. Évek óta minden alkalommal mondogatták nekem, hogy most már biztosan én kapom meg, de őszintén megmondom, soha nem készültem rá, soha nem mondtam, hogy nekem ez kijár. Inkább csak a pofámat jártatom

– mondta el a lapnak Nagy Feró, aki köszönő levelet készül írni azoknak, akik a díjhoz hozzásegítették.

Nagy Feró egyébként egy ideje már tudott arról, hogy milyen megtiszteltetés fogja érni, ezt elég nehezen is tudta magában tartani.

Már tavaly sem volt személyes átadás, talán idén is csak a járványhelyzet jelentős javulása után kerül majd rá sor. Körülbelül két héttel ezelőtt értesültem róla, szívem szerint világgá kürtöltem volna, de az örömömet a mai napig meg kellett tartanom.

A méltó helyét is kitaláltam: az Orbán Viktortól kapott pálinka mellé teszem a vitrinben. Büszke vagyok, de ettől nem fogok megváltozni. Az ember végzi a dolgát, írja a dalokat, van, ami korszakalkotó, akad olyan, ami nem.

A punkkorszak igazi embere voltam, mégsem gondoltam soha, hogy egyszer ennek is eljön az ideje, és nem akarok álszentnek tűnni. Minden barátom, aki fontos volt az életemben, és hozzásegítettek a Kossuth-díjhoz, kapnak tőlem egy köszönő levelet, melyhez csatolom a díj fotóját, hogy úgy érezzék, ez nekik is jár

- magyarázta a lapnak a Beatrice frontembere.

Remélem, még ebben az évben megszületik a negyedik unokám, úgy érzem, ez a díj nekik is szól, főleg az anyagi részére gondolok, amit szeretnék majd rájuk költeni

- tette hozzá.

Forrás: Bors

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Az óvszert is oda tette anyád azért vagy itt, sajna
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsupumi
Azt mondja, hogy a pénzt az unokájára fogja költeni. Miért, a fia nem tud csirkét darálni ?
Eladott Ország
@kereső: tegnap, 17:50 ♦ "Árpád hazájában, jaj annak, aki nem úr és nem bitang" ( Ady Endre) A fidesz szerint, már Ady is kommunista volt.
balos
Hát ilyen csótányókat favorizál a turulbasznádi geci és nyilas pártja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.