Az Indexnek adott exkluzív interjút Mészáros Lőrinc. A vállalkozó, aki az elmúlt öt évben meghússzorozta vagyonát, nemcsak vállalkozásairól beszélt a lapnak, hanem gyermekeiről, közelgő esküvőjéről és a válásáról is megszólalt.

Mészáros Lőrinc volt feleségéről: "Mindig hálás leszek ezért a három és fél évtizedért" – Gyermekeiről is megszólalt a leggazdagabb magyar

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Épp tegnap derült ki, hogy az idén Mészáros Lőrinc került A 100 leggazdagabb magyar listájának élére. Az éppen házasodni készülő gázszerelő-üzletember letaszította trónjáról Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját.

Az üzletember 445 milliárdos vagyont tudhat magáénak, mint mondja,

vállalatának sikereit a gyerekeinek is köszönheti.

Mészáros Lőrinc és felesége tavaly szeptemberben jelentették be, hogy elválnak. Harminchat évet töltöttek együtt, és – ahogy az üzletember mondja – békében, korrekt módon oldották meg a különválást.

A vagyonmegosztás már szeptemberben lezárult, nincsenek vitás kérdések köztünk. Ha erről mostanában megjelenik valami, az csak annak tudható be, hogy a bevallásokat a tulajdonosi változásokról most kellett közzétenni. A volt feleségemmel nagyon korrektül megoldottuk ezt a kérdést. 36 év után váltak el útjaink, mindig hálás leszek ezért a három és fél évtizedért

- nyilatkozta az Indexnek válásról Mészáros.

Gyermekei is a cégcsoportban dolgoznak

Szerencsés helyzetben vagyok, mert az első feleségemmel tizenéves korunkban ismertük meg egymást, és hamar összeházasodtunk. Nagyon fiatalon, 21 éves koromban már két gyerekünk volt, így korban is nagyon közel vagyunk egymáshoz, nincsenek nagy generációs szakadékok. Már mind a három gyermekem itt dolgozik a cégcsoportban

- mondta el a lapnak. Hozzátette:

A legidősebb lányom a Mészáros csoport első számú vezetője, a középső lányom néhány cégcsoportos vállalatot irányít; míg az agrárvégzettségű fiam a Talentis Agro Holding igazgatóságának az elnöke.

"Büszkén vallom, hogy az övék a jövő itt nálunk is. Bármi történne, akkor is nyugodt lehetnék, mert a gyermekeim a nagylányom vezetésével hatékonyan elirányítják ezt a vállalatcsoportot. És persze nem szabad elfelejteni azt se, hogy már van 40-50 olyan menedzser, akik a tulajdonosi körrel együtt meghatározzák a startégiánkat, valamint kiváló szakértelemmel és vezetői kompetenciákkal irányítják a vállalatcsoportot" – tette hozzá Mészáros. 

Új kapcsolatáról is nyilatkozott a lapnak a vállalkozó, a magyar sajtó ugyanis az utóbbi hónapokban a Várkonyi Andreával való tervezett esküvőjüktől hangos. Ezzel kapcsolatban a lapnak elmondta:

Igen, az elmúlt időszakban akaratunkon kívül kissé nagy a sajtóérdeklődés irányunkba, de Andival nagyon boldogok vagyunk. Egyikünknek sem volt kérdés, hogy össze szeretnénk kötni az életünket. De a részleteket hadd őrizzük meg magunknak.

Közben csütörtökön, ahogy mi is megírtuk, tüntetés volt Mészáros és Várkonyi leendő otthona előtt, a Fertő tavi beruházás ellen tiltakoztak. Az állami turisztikai nagyberuházást már a kezdetek óta sokan sérelmezik, elsősorban helyi civil szervezetek és környezetvédők, a Greenpeace nemrég pert is indított az ügyben.

A Mészáros-Várkonyi jegyespárt a minap egy kézilabdameccsen fotózták le, erről ITT írtunk.

Az Indexnek adott exkluzív interjúban amúgy Orbán valahogy nem került szóba, a foci igen. Az elfideszesítés látványos. Erről ITT írtunk bővebben.

Forrás: Index.hu

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Hálás is lehetsz mert nem mesélt a vagyon keletkezésről. Talán nem akart a juhász sorsára jutni.
Pokróc
Az emlékek szépek de elmúlt tehát b@sz6od . Koncentrálj inkább a jövőre jobb lesz neked . 12 + 5 év Sopronkőhida :-)
Bsz -ben folytatólagosan és különösen nagy összegre elkövettett csalás ,lopás bűntette társtettesként mint 2. számú vádlott .
Pokróc
Bátor 1 felcsúti csávó vagy te .de én a helyedben már most vissza adnék mindent és kiadnám a társtettest,mert ez ilyenkori
beismerés és hogy a kár megtérült , az jelentős enyhítő körülmény . akár - 10 is lehet . Nem celziusfokban .
Pokróc
Vannak szövevényes nehezen felderíthető bűnűgyek, de hát mint te úgy hogy neved, pofád adtad hozzá ez nem lesz egy bonyolult ügy asszem .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.