Kim Dzsongun annyira odavan a State Affairs Commission nevű propaganda-zenekarért, hogy bíborral-bársonnyal kényezteti őket. 

Az említett formáció a Daily Star cikke szerint „kiemelkedő hűségével” érdemelte ki a dicséretet, azaz megfelelő mennyiségű propagandazenét szavaltak el, így Kim Dzsongun is felfigyelt rájuk. A zenekar tagjai nem is akármit kaptak a dalokért cserébe – írja az Index.hu. 

A diktátor annyira megszerette ezt a zenekart, hogy beköltöztette őket egy luxuspalotába

A State Affairs Commission Band fellépése a  Samjiyon Színházban, Pyongyangban

Forrás: KIM WON JIN / AFP

Két éve emeltek palotát a kínai elnök látogatásának tiszteletére Phenjanban. A több épületből álló komplexum még egy tavat is magában foglal, elvégre is az elnök érkezésének alkalmából minden igényt ki kellett elégítenie. A luxuspalota nem is maradt üresen, hiszen most a SAC tagjai lakják. Kim Dzsongun szerint a tökéletes nyugalom inspirálóan hat majd az Államügyi Bizottság zenekarának tagjaira, így a művészek hamarosan újabb slágerekkel rukkolhatnak elő Észak-Korea számára.

Amíg az említett zenekar luxuskörnyezetben pihen, addig az ország jelentős része éhínségben él a pandémia és a lezárások miatt, maga Kim Dzsongun is sokat fogyott. A helyzet szerinte az országot sújtó természeti csapások és a fejletlen mezőgazdaság hozadéka, a koronavírus Észak-Koreában való jelenlétét pedig konzekvensen tagadja – továbbra is.

Forrás: Index.hu 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha meg majd nem tetszenek, akkor jön a légvédelmi gépágyú...
human
Szerintem nem akarnak ott lenni majd mikor egy nap nem fog tetszeni a diktátornak amit csinálnak.
human
@Qqberci: Ó, csak most láttam, hogy egyre gondoltunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.