A csipkebogyó C-vitamin-bomba, ezért a hideg időszakban fogyasszuk bátran! A csipkebogyót hívhajtuk vadrózsának, gyepűrózsának vagy csipkerózsának is. Gyógyhatásai között számos meglepőt is találhatunk. A tudományos kutatások bebizonyították, hogy több C-vitamint tartalmaz, mint bármely más vad, vagy kerti gyümölcs, illetve főzeléknövény. Még a citromnál is tízszer több C-vitamin van benne. A csipkebogyó drogja kétféle alakban kerül forgalomba: egészben egyszerűen megszárítva (Cynosbati fructus cum seminibus), vagy felhasítva, magvaitól, szőreitől megtisztítva "csipkehúsként" (Cynosbati fructus sine seminibus). A csipkehúsnak önmagában, a magoktól megtisztítva magasabb az élvezeti értéke, hiszen a csipkebogyó magjai "szúrnak", azt a fogyasztáskor amúgy is el kell távolítani. A csipkehúsnak önmagában ezért az ára is drágább. Gyűjtése rendszerint augusztus vége felé kezdődhet, mert akkor már sok bokron egyöntetűen világospiros bogyó látható. A bogyók ilyenkor még...

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.