Állandó igazgatói kinevezést kapott a Vígszínház élére a teátrumot az elmúlt másfél évben vezető Rudolf Péter – jelentette be a társulat keddi évadnyitó ülésén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester.

Kiderült: Rudolf Péter lesz a Vígszínház igazgatója a következő 5 évben

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója beszél a színház 125. évadának évadhirdető sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fekete Péter hangsúlyozta: Magyarország színházai a pandémia alatt harmóniában tudtak együttműködni, megfelelő forrásokkal, a napi alapgondokat az igazgatók jól meg tudják oldani.

A művészek a járványidőszakban sem lógatták a lábukat, a nézők lelki egészségének megőrzéséhez ők is hozzájárultak – emelte ki, hozzátéve: a magyar emberek fegyelmezettségének köszönhetően Magyarországon már nem kell maszkban színházba menni.

Rudolf Péter kinevezéséről szólva Fekete Péter elmondta, hogy a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta igazgatói pályázatát.

Karácsony Gergely közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat "teljes mellszélességgel" támogatja Rudolf Péter igazgatói munkáját, így újabb öt évig ő vezetheti a társulatot.

Mint felidézte, Rudolf Pétert "egy nagyon fájdalmas, sok sebbel járó időszak" után először csak ideiglenesen, másfél évre nevezték ki. De aki ilyen nehéz időszakban ilyen jó vezetője volt az intézménynek, az megérdemli a folytatást – tette hozzá a főpolgármester.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Valami vigaszdij neki is jar, hogyha mar a feleseget hasznalta a viki,...:) Na meg a sunyovszky muvesznot is. Rudolf Peter nagyszeru szinesz egyebkent - szerintem - az allasra sokkal jobban megfelel, mint az onmagat sztarolo eszenyi...:( Nagy-Kalozynak meg a sajat lelkiismeretevel kell elszamolnia majd, egyszer
csipetke
Az vajon miért van,hogy (egy tegnapi cikk szerint) Eszenyi Enikő még mindig milliós pénzekről dönthet Vígben?Legyen szabadúszó,és ha hívják színészként valahova,hát szerepeljen,de sehol ne zargathasson színészeket...Vagy menjen nyugdíjba
csipetke
@karma1: 01:26 Ezekről a dolgokról én is hallottam.
karma1
@csipetke: Vannak dolgok, amiket nem nagyon lehet eltitkolni - foleg az internet es a telefonnal valo fotozas, videozas koraban...:)
karma1
@csipetke: 07.09-re: Pedig most kapta meg valamelyik videki szinhaz igazgatoi posztjat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.