Meggyilkoltak egy 5 éves kisfiút és 27 éves édesapját Tatárszentgyörgyön. A faluvégi „cigánysoron” lévő házukra Molotov-koktélt dobtak, majd több irányból sörétes puskával lőttek be az épületbe – mondta a Zoomnak Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat helyszínen tartózkodó elnöke a szomszédok beszámolói alapján. A férfi feleségét és 3, illetve 6 éves gyermeküket súlyos égési sérülésekkel kórházban ápolják. Bencze József országos rendőrfőkapitány nem cáfolta, hogy lövésnyomokat találtak az áldozatok testén.

Forrás: zoom.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsolti
@Soma: Ahogy "mindkét oldalon" elhangzott már nem egyszer, a politkusok felelősek leginkább ezért a hangulatért, tehát nekik kéne háttérbe húzódniuk. A Gusztus Péter-féle megmondóemberek a magyarokat hergelik, a Kolompár-féle pofátlan cigányvezetők meg az övéiket...

Pár éve visszaállt a cigányvajda "intézménye", miért nem bízzák rájuk a dolgok rendezését? Vagy legalább vonnák be őket... A borsodi vajda ahányszor megszólal, tanítani lehetne minden mondatát, annyira jól látja a dolgokat. Valószínűleg nem dróton rángatják, zsarolják, tömik pénzzel mindenféle politikai erők kényük-kedvük szerint, hanem látszik, hogy tenni is akar valamit.
tsabeeka
@zsolti: a politikusok csak kelthetik a hangulatot, de bőven felelős az is, aki beeszi a keltetést. elvégre az átlagembernek is megvan az önálló döntési joga. már persze ha rendelkezik annyi ésszel. amúgy meg csak sajnálni lehet azokat az embereket, akiknek a gyűlölet ilyen-olyan formája az életük.
zsolti
@tsabeeka: kicsit akkor ez így a tyúk vagy a tojás esete.

avagy szabad-e kihasználni (keltetni) a tudatlanokat saját politikai ambícióink céljából, közvetve emberéletek kárára?!
tsabeeka
igen, igen. vagy inkább: tyúk vagy a tojás. merthogy egyik nincs meg a másik nélkül. vannak olyan emberek (nagyon-nagyon sokan), akiknek kell egy külső irányítás. ők vagy egyházakba menekülnek vagy egy politikai vezér mögé. csak a szerencsén múlik, hogy ez a vezér hitler vagy churchill.
kir
@zsolti: "Pár éve visszaállt a cigányvajda "intézménye", miért nem bízzák rájuk a dolgok rendezését?"

Hm... Ezzel nem oldódik meg semmi. Olyan, mintha mi táltosokat és törzsfőnököket választanánk.
zsolti
@kir: a vajdarendszer évszázados hagyományokon alapul, mint ahogy a cigányság saját törvényei is. az egyetlen ember, akire még hallgatnak, azok ezek a vezetők...

farkas flóriánokat választhatnak akárhányat - ha máshogy nem, a szavazófülke előtt kap mindenki egy szatyor konzervet, meg egy cédulát a névvel... nekik nincs tekintélyük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.