A húsvéthoz több tavaszkezdetre utaló hiedelem, szokás kapcsolódik. Nagypénteken kötelező a böjt, nagyszombaton a konyhában sonkafőzéssel kalácssütéssel és húsvéti ételek előkészítésével telik el. Nagypénteken a borleves, töltött tojás és hal, nagyszombaton, este a sonka, húsvétvasárnap a bárány. Ajánlatos húsvéthétfőre a rántott csirke.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...a nagypénteki borleves az jól hangzik de akkor még a tojásevés nem illendő...
ila51
@Csizmás Kond: Nagymamám főzte a keményszemű fehér kukoricát , csíramálét sütött , egésznap ilyen nyalánkságokon voltunk , ne félj alig vártuk hogy sósra kerüljünk ...ja még akkor ott voltak a keverőtálak , azt is mind kinyaltuk :D
ila51
Nekem most nyuszi , csirke , prósza lesz .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.