Sokan tudják azt a tényt, hogy általában, a tengerparti országok lakóinak, főleg életük utolsó szakaszában jobb az életminőségük, kevesebb a krónikus betegségük. A japán lakosságra különösen vonatkozik ez az állítás. Az egyik titok biztosan a táplálkozásukban keresendő. Viszonylag nagy mennyiségben fogyasztanak különböző alga féléket, akár a sushi készítésénél is. A nori lapok is zöld algából készülnek. A tengeri algák az új szuperételek? Úgy tűnik, igen. Például a fucoxanthin hála, a wakame (Undaria pinnatifida) fogyasztása ezernyi jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Gyakran a fogyás elősegítőjeként, az elhízás, a cukorbetegség, a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve más krónikus egészségügyi állapotok lehetséges kezelésére javasolják. Az alga alapvetően alacsony kalória- és zsírtartalmú, ellenben gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás. Bővelkednek vitaminokban- és ásványi anyagokban. Ezekből a mikroelemekből a jód, a kalcium, a vas, a foszfor, a kálium, a...

Forrás: iztenger.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.