Itt a tél: a magasabb hegyekben tegnap óta havazik – a Kékesen már több mint 20 centis a hó. A Bakonyban és a Pilisben is havazás váltja fel az esőt, a Dunántúl északi felére beáramló hideg levegő miatt.

Nyakunkon az idei legnagyobb havazás, van, ahol már 20 centi hó esett – fotó

A Kékest már hó fedi. Fotó: Időkép, Lucza Zsolt

Szerda reggelre Dobogókő is gyönyörűen kifehéredett – írta meg az Időkép.

Hasonlóan impozáns havas képeket mutatnak a Kékesről. Ott már kedd este 20 centi felett volt a hóréteg vastagsága, de olvadt is egy kicsit, hogy hajnalra már ott is újra 0 fok alatt legyen a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kiadós esőt hozott a tegnap érkező, jelenleg is felettünk lévő légörvény, amelynek hatására az eső, zápor mellett zivatarok is ki tudtak alakulni – írja az Infostart.

A legtöbb eső a Dél-Dunántúl – Balaton – Budapest vonalon esett. A fővárosban lehullott 28 mm valószínűleg új napi rekord is lesz.

Az ország nagyobb részén lehullott a januári havi átlag, de egy DNY-ÉK sávban már ennek kétszerese is összejött mindössze 10 nap leforgása alatt!

Örülhetnek a síelők. A Köpönyeg arról ír, hogy Szlovéniában havazással érkezett vissza a tél. Még az alacsonyabb régiók is kaptak havat, néhol akár 20 cm vastagságban. Az 1000 méter feletti szakaszok azonban akár 30-40 cm friss hóval számolhattak, sőt, akadt olyan terület is, ahol fél méter fehér lepel érkezett január 16-án.

A Síelők.hu Ausztriából mutat remek fotókat, havas tájakat a síterepekről, ott már két napja esik a hó. A hazai pályák egyelőre nincsenek nyitva, Eplényben január 4-én zártak, de még reménykednek egy esetleges nyitásban. Bánkúton is van már hó, de síelésre még nem alkalmas. Az elmúlt 48 óra jelentős csapadékmennyisége jótékony hatással van a Velencei-tóra és a Balatonra is. Emelkedik mindkét tó vízszintje.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Így áll most az idei év legnagyobb havazása. A keretezett számok nem mérvadók, mert sípályákon vannak.
www.kepfeltoltes.eu/images/2023/01/20/644eloreho.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.