Amikor lángoktól ölelt kis országunkban szabályosan lemészárolnak a lakosság többségénél erőteljesebben pigmentált polgárokat, vagy a női dolgozók vállaltan kevesebb pénzt találnak a borítékban hó végén, mint a náluk képzetlenebb férfikollégák, önáltatásnak tűnhet nyílt előítéletek helyett a burkoltakkal foglalatoskodni.

Forrás: borsa.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jenni
Tetszik ez a cikk,az egész tartalma nagyon elgondolkodtató.
Engem szerencsére eddig csak elsős koromban ért olyan atrocitás hogy lecigányozott az osztálytársam,de a tanárnőm és az anyukája elmagyarázta neki hogy attól hogy nekem barnább a bőröm,attól nem vagyok rossz ember,ezután már jóba voltam az osztálytársammal,emlékszem amikor más gyerekek lecigányoztak akkor még ő ment értem harcolni és ő volt a legjobban felháborodva,értem az osztályom mindig kiállt,mindig kitalálták azt hogy én azért vagyok barna mert nyáron túl sokat voltam a napon:D
Én soha nem éreztem magamon a kirekesztést,de pl. volt egyszer hogy mentem az utcán és akkor a 4 éves kislány azt mondta rám hogy cigány,hirtelen úgy megszégyeltem magam,meg se tudtam szólalni, de ahogy már így egyre idősebb vagyok már nem nagyon izgat ha valaki lecigányozna,mert senki se jobb attól tőlem mert ő nemroma.Én büszke vagyok hogy roma vagyok,és arra is büszke vagyok hogy olyan gimnáziumban tanulhatok,ahova elég nehéz bejutni, ,az egész eddigi életemre,családomra, nekem nincs semmi olyan az eddigi 16 életemben amit szégyelnem kéne főleg azt hogy roma vagyok,mindig is felfogom vállalni.
sara
Lehet hogy van előitélet is, de a nagytöbbség tapasztalati
tényeken alapuló véleményt fogalmaz meg. És a tények makacs dolgok. Egyesek érzékenységével meg semmit sem lehet kezdeni.Legfeljebb annyit " akinek nem inge, ne vegye magára " A többi meg értelmetlen blabla.
tsabeeka
@sara: a tapasztalatok mondjuk konkrét emberekről szólhatnak...
sara
emberekről, viselkedésről,a környezetről,stb,stb
tsabeeka
@sara: hja, de nem tudom miért úgy gondolom, hogy te olyan embereket is elítélsz, akikkel még soha nem is találkoztál, sőt valszeg nem is fogsz? cáfolj meg, ha rosszul gondolom.
sara
olvastad a cikket, ott úgy nagy általánosságban írt az előitéletről , én pedig erre azt írtam
"
Lehet hogy van előitélet is, de a nagytöbbség tapasztalati
tényeken alapuló véleményt fogalmaz meg"

és még azt is " " akinek nem inge, ne vegye magára "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.