A Budai Vár Országház utcájában van a Fekete Holló étterem, ami a létező szocializmus idején kábé olyasmit jelentett a magyar gasztro-folklórban, mintha most Gordon Ramsay és Gerendai Károly együtt nyitnának éttermet valamelyik Tiborcz-szálloda tetőteraszán.

Annyira szerette Pataky Attilát, hogy megrongált a kedvéért egy műemléket

Gyere, őrült. Forrás: Youtube

Az egykor Balta néven futó hely 1962-ben, a Délbudai Vendéglátó Vállalatnak köszönhetően tette meg cégéréül a Hunyadi-család enigmatikus címerállatát és lett a magyaros ételekre vágyó turisták egyik kedvenc helye

írja a 24.hu.

Az újranyitás kapcsán az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ Facebook-oldalán osztott meg egy izgalmas képet, amin a helynek otthont adó, közel kétszázötven éve változatlan arcú Országház utca 10. látható.

Az intézmény több mint 400 ezer képből álló gyűjteményébe 1985-ben került be a Földmérő és Talajvizsgáló Vállalat (FTV) Budai Vár felmérése során készített képe, amelyen tisztán látható, hogy egy rajongó a Miskolcon praktizáló EDDA zenekar logóját pingálta fel a több száz esztendős falra.

A legendás magyar együttes ekkoriban már túl volt a Pataky Attilához és Slamovits Istvánhoz köthető szuperformáció feloszlásán, de az énekes és Fortuna László vezetésével a kemény rocktól elforduló dallamosabb, slágeres hangzással tértek vissza. Ebben az évben jelent meg új koncertlemezük, Edda Művek 5. néven, amely valójában teljesen új dalokat tartalmazott, köztük a falunapok, házibulik és ballagások elengedhetetlen Kör című számával.

Forrás: 24.hu, Facebook
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Néhány esztendő egy jól zárt helyen! Hogy legyen ideje méginkább elmerülni a ""szeretetben"" !
Sakk Matt
@namihami: Talán már elévült ;)

"Az intézmény több mint 400 ezer képből álló gyűjteményébe 1985-ben került be a Földmérő és Talajvizsgáló Vállalat (FTV) Budai Vár felmérése során készített képe, amelyen tisztán látható, hogy egy rajongó a Miskolcon praktizáló EDDA zenekar logóját pingálta fel a több száz esztendős falra."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.