Definíció alapján tudományos, logikus magyarázatot nélkülöző szokások, hiedelmek. Egyesek szerint önbeteljesítő jóslatok. Néha bejönnek, de legtöbbször nem. Hiszünk a tükörtörés és a sarokra ülés átkában, vagy ma azért már nem erre fogjuk, ha nem megyünk férjhez?

Forrás: noilapozo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Mindent tudok ezekkel kapcsolatban ha valakit érdekel,kérdezzen segitek
qxy
Tükör: ha van kutyád,felemeled magad elé, és nézesd bele a tükörbe,hogy lássa önmagát.Igy nem fog elszökni,elcsavarogni.ha csak nem vagy jó gazdája.-Kutya a szobába oda fekszik ahol nincs káros földsugárzás.oda tedd az ágyad.viszont a macska oda fekszik ahol van.Épp ezért ne örülj annak ha a cicád ott alszik veled mert az neked nem jó.Igaz ez nem babona de igaz.
gondolkodo
@Evikati: Só kiborul: veszekedés, balszerencse.
Ez ma már nálunk babona, de régen nem az volt, hanem igaz. Sőt, vannak a világnak mai is olyan részei, ahol súlyos igazság.
Az okosok szerint a középkorban olyan drága volt a só, hogy a pórnép nem, vagy csak nagyon nehezen jutott hozzá. Innen egyenes út vezet a ma már babona körébe tartozó veszekedéshez.
Ma is vannak a világnak olyan részei, ahol a só komoly csereértékkel bír.
Ha a fecskék alacsonyan cikáznak a föld felett, eső lesz. Szintén nem egészen babona, hanem népi megfigyelés. A bogaraknak kívül van a csontjuk (kitin váz), ezért légnyomásra ézékenyek. Ha ők alacsonyan repülnek, kénytelenek a fecskék is, hogy meglegyen mindennapi betevőjük.
Evikati
@gondolkodo: Köszi! Ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember:-))
gondolkodo
@Evikati: Örülök, ha segíthettem!
Üdvözlet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.