A kutatók nagyító alá vették az ásványvizet – nyugtalanító eredménnyel: húsz mintából tizenkettő „környezeti hormonokkal” szennyezett, és a kutatók szerint így szennyvíz minőségű volt.

Forrás: drinfo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gondolkodo
@Evikati: @menasagh: Minden borvíz ásványvíz, de nem minden ásványvíz borvíz!
A borvíz (beszélő név) enyhén savanykás forrásvíz. Nem fúrt kútból származik, mint a palackozott vizek, hanem természetes forrásból. Szállítása korlátozott, ugyanis hamar "megtörik". (Állaga, íze, illata, színe megváltozik)
menasagh
@gondolkodo: Nem épp így van. A borvíz tényleg ízes, savas, ásványokban gazdag, de származgat fúrt kútból is. A palackozásra szánt vizek mind fúrt kutakból származnak, ugyanis az önerőből feltörő forrásoknak kevés a hozama a palackozáshoz. Szállítása pedig megoldott, ugyanis csorgatással kivonják belőle a széndioxidot, majd ezután a vasat ami tényleg kicsapódhat végül visszaadagolják a savat (széndioxid) és szállítható a világ bármely pontjára, mert minőségét megőrzi.
Evikati
@menasagh: Erdélyi körutam alkalmából elvittek bennünket egy híres kúthoz. Ott ittam borvizet (ha ez az) és rengeteg ember jött palackokkal, kannákkal és vitték haza a vizet. 14 évvel ezelőtt volt, sajnos nem emlékszem a helyre.
Evikati
@menasagh: A marosvásárhelyi Orvosegyetem alapításának évfordulójára voltam delegálva a munkahelyemről. Marosvásárhelyen 3 nap és onnan kezdve 8 napon keresztül minden nap máshol voltunk elszállásolva. Busszal vittek bennünket. Tusnádfürdőn 2 éjszakát töltöttünk. Sok lenne felsorolni mennyi szépséget láttunk, mert egész nap mentünk. Csodálatos élmény volt! (Szabó László professzor is a társaság tagja volt, ő nevéhez fűződik az első magyar szívátültetés.)
Ásványvizet ott is ittunk minden nap.
gondolkodo
@menasagh: Amit leírsz, iparilag úgy van. Azért van az, hogy az a víz, ami több, mint 10000 évig a föld alatt, palackozva már a cimkén: eltarthatósági idő 18 hónap.
Kivonnak ezt, kivonnak azt, majd dúsítják, az eredmény pancs, ami már szállítható. Ám, ha bármit is közben kivonnak, az már nem eredeti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.