Szegények emberemlékezet óta léteznek, az alamizsna "intézményét" is ismerték már az ókorban, a kereszténység megjelenésével pedig némileg meg is változott a viszony a nyomorgók iránt a felebaráti szeretet, az irgalom eszméje miatt. Amikor túlságosan megnőtt a számuk, sok országban persze úgynevezett dologházakba vagy szegényházakba zárták a koldusokat (ezek a házak egyébként egyúttal elmebetegek és köztörvényes bűnözők kijelölt lakhelyéül is szolgáltak), hogy ott tanítsák meg a őket a munka szeretetére.

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
A képen látható koldust többször láttam itthon is és Rómában háromszor. Ezekről fotókat is készítettünk, mert egyértelműen látszik, hogy fiatal nők vannak beöltözve álruhába, idős, szerencsétlen nőnek feltüntetve. Egyik kék kabátot viselt, a másik feketét és a harmadik barnát. A cipő és fejkendő szinte ugyanaz. Romániából hozzák őket és a koldusmaffia vigyáz rájuk. Itthon az Ikea előtti parkban szinte ugyanez a nő kéreget.
Van egy pár fiatal férfi is (fiúk) akik felemás, kifordított cipőben, görnyedten, bottal kéregetnek. Egyszer egy rendőr közeledett az egyikhez, aki eldobta a botját és mint a nyúl, úgy kiugrott. A rendőr nem érte utol.Saját szememmel láttam. Ezeknek soha nem adok, szélhámos, csalók.
ugyeugye
itt a Belvárosban is vannak páran. kész mutatvány, ahogy kifacsarják magukat koldulás közben. persze sokan megsajnálják. én viszont szoktam látni őket "munka" előtt/után. ugyanolyan egészséges munkára alkalmas fiatal nőcik, mint bármelyikünk. az egyik kettesével vette a lépcsőt, közben hamburgert evett. és van olyan idős koldus "nő" is, aki fiatal pasi. a Bazilika előtti idős nénit meg a fia majdnem megverte múltkor, h milyen keveset szedett össze.
szóval én nem adok egy fillért sem. van nekem egy nyugdíjas édesanyám, akit 16 éve támogatok...
Evikati
@ugyeugye: Azt viszont nem értem, hogy miért engedik? Igazoltatásnál kiderülne, hogy csalók. A Ferenc körúton az aluljáróban egy fiatal nő koldul, karjaiban egy alvó kicsivel. A gyerek mindig egykorú, mert cserélgetik. Nem lehet nagy, mert elaltatják, hogy ne mocorogjon amíg a nő kéreget. Bejelentettem őket, pár hónapra eltűntek, most újból ott van a nő egy másik gyerekkel. Ezt sehol nem engedik meg a világon. A legforgalmasabb úton, a tömegben, a huzatban van az a gyerek. Nagyon sajnálom:-(
ugyeugye
@Evikati: gyerekkel koldulni bűncselekmény! jól tetted, h bejelentetted a rendőrségen! Én csak mondani szoktam a nőknek - többnyire a Ferencziek tere aluljárónál és a Váci utcában látom ezeket bealtatózott gyerekekkel -, hogy ez bűncselekmény, és ha jön egy rendőr nagy baja lesz, és már ez is megteszi a hatást.
Demszky ezer éve megígérte, hogy kitakarítja őket - ennyit ér a szava. Múltkor egy közbiztonsági konferencián elhangzott, h egyre agresszívabbak is ezek a koldusok, és hogy mindenképpen törvényi eszközökkel rendet kell tenni a fővárosban. sajnos ennek maga Demszky a gátja. semmiben nem lehet vele előrébb jutni.
majd egy új főpolgármesterrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.