A vegetáriánizmus közismert fogalom a magyar társadalomban, a latin eredetű vegetabilis - növényi - szóból származik. A vegetáriánus emberek növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják az állati eredetű termékeket.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vegetarianus
A cikkben rengeteg pontatlanság, féligazság van, a legbutább az, hogy a növényi fehérje nem teljesértékű. Igenis az, ha a hüvelyeseket kombináljuk a gabonafélékkel. El lehet erről olvasni akár egyetemi tankönyvet is, de ez a link is megteszi: www.ujdieta.hu/index.php?content=410. Nem hiszem el, hogy ezt az információt egy orvos nem tudja, mindazonáltal örülök, hogy a húsipar itteni bértollnokai itt is kapálózni kezdtek a romló eladási statisztikák miatt a fentihez hasonló féligazságokon alapuló, áltudományos cikkekkel. :-)

@pinky:
"én nagyon haragszom azokra a szülőkre, akik a gyereket akaratuk ellenére vegetáriánus étrendre kényszerítik. egyrészt - ahogy a cikkben le van irva - egészségtelen, és hiánybetegségek alakulhatnak ki, másrészt a gyerek nem a szülő birtoka, ne döntse el HELYETTE, hogy milyen módon szeretne táplálkozni."

Igen? És mi van azokkal a szülőkkel (mint pl. az enyémek voltak), akik arra kényszerítik a gyereküket, hogy húst egyen akarata ellenére? Ha a Te gyereked pl. csak csokit akarna enni (van ilyen is) akkor hagynád szó nélkül, mert nem szólhatsz bele a táplálkozásába?

És mi van azokkal, akik arra kényszerítik a gyereküket, hogy iskolába járjon és a társadalom normáinak megfelelően viselkedjen? Na ugye...
rodeotigris
Egyen húst!
MInden féle ételre szüksége van a fejlődő szervezetnek ezért mindeből kell ennie legyen az hús,zöldség,gyümöcs vagy bármi más.
ugyeugye
@rodeotigris: sztem is vegyes palettát kell felkínálni a gyerekeknek. aztán majd eldönti, hogy akar-e vega lenni vagy nem.

@vegetarianus: egy igazi vegetariánus nem ilyen indulatos, mint te. Ne haragudj! :)
eutanazia
@ugyeugye: Liberális anyukák sétálnak egymás mellett, tolják a gyerekkocsikat. Az egyik megkérdezi a másiktól:
- Mondd, neked mid van: fiad vagy lányod?
- Majd eldönti ő maga, ha felnő.

Lollipop
@eutanazia: ebben az a vicc, hogy nem kéne viccnek lennie. hogy a gyereknek kéne eldöntetnie eszik-e húst vagy sem, hogy jogi egyetemre megy vagy búvárnak, hogy fiú-e belül vagy lány és még nagyon nagyon sok mást is, amit a szülő akar eldönteni a gyereke helyett.
dilike
@vegetarianus: az van tudod, h az ember biológiailag mindenevő
ettől persze lehet vega, de nálunk elég nehéz pótolni az állati eredetű fehérjét.
a gyerek fejlődéséhez meg különösen fontos, a fentebb említett Indiában pl laktovegák , így a csontok fejlődéséhez nélkülözhetetlen ca-ban pl nem szenvednek hiányt.
de én ismerek olyat, aki még mézet se eszik! szal a vegetarianizmust is ésszel kell csinálni, és akkor semmi baj nem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.