Míg a búvárok alapos ismeretekkel vannak felvértezve a tengerben leselkedő veszélyekről, addig egy „szimpla” fürdőzőnek sem árt tisztában lenni ezekkel, legalább alapfokon. Mit tegyünk, ha tengeri sünbe lépünk, vagy ha megcsíp minket a medúza? Tengerparti elsősegély-kisokos.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: ugyeugye
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
ezek nagyon jó tanácsok, de a legjobb elkerülni a kontaktot velük!

tengeri sün nekem egyszer köszönt be, úszás közben Adrián egy szikla tetejéhez értem a lábfejemmel, ahol csücsült. azonnal orvoshoz kellett mennem. nagyon fájt és érzékeny volt napokig, de gyorsan kitisztították, lekezelték, úgyhogy tudtam tovább nyaralni.
A többi "szörnyeteggel" is találkoztam már, de én is a mindent a szemnek híve vagyok. alap: ha vendégségbe megyek, ott se szoktam összetapizni semmit :)
Diamont Frost
@ugyeugye
Az én csemetéim "rendithetetlen"vadászok az Adrián.sznte minden évben lementünk 1-2 hétre vizparti campingbe. Hát ezeknek hiába mondtam,cask nézelődjetek....minden tengeri herkentyűt kiszedtek, legyen az kagyló, csiga, medúza, sünök,minden szinben, csillagok, rákok,különféle halak / na azokat megsütöttük. Elég szép gyüjtemény van itthon ezekből a szörnyekbők. Ma már csak ereklyék, szép emlékek, de a sok marás, csipés, vágások az éles sziklákon.....mindet gyógykezelni..... a megismerés élménye erősebb volt az elővigyázatoságnál. A legutolsó , két éve, egy kb egy méteres muréna kiszedése volt...... na ezzel egy időre elűldöztek a közelből,Karnyi vastagságu, és még fél óra mulán is élt.......Szóval nyaralás végén a sok sérüléstől ugy néztek ki, mint a háborus veteránok, csata után..
ugyeugye
@Renrol: ezek a családi nyaralások csodásak! gondolom, mikor összejöttök egy nyár esti beszélgetésre és előjönnek az emlékek - nincs vége a nevetésnek.
Diamont Frost
@ugyeugye
Tökéletesen kitaláltad! . Képzeld el négy fiu, nem nagy korkülönbséggel, a .
négy fiu két alomból, az utolsó kettőt én szültem ,de négyet neveletem
Na ez a siserehad a tengerparton......Ja, és ugy nöttek fel, mint a testvérek(szóval mai nagyon jó a viszony közöttük,sokkal jobb, mint sok édestestvér között)---hát ezek igen találékonyak voltak ,hogyan lehet jól elszórakoztatni egymást.Szinte nincs olyan családi összejövetel /névnap, szülinap, vagy csak ugy, összefutnak)------ szinte mindig felidézik a nyaralási elmékeket------ezek kovácsoltak , "össze igazi családdá.------És nagyon jó testvérekké.

ugyeugye
@Renrol: :D :D :D

ez csodás nagy kincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.