Mozgólépcső, metró, mozi és a koldusok – leginkább ezekre csodálkoztak rá azok a mélyszegénységben élő gyerekek, akik most először jártak a fővárosban. Egy különleges egyetemi kurzus keretében az is megesett, hogy bőrfejűeket fotózott le egy cigány lány. Nem is tudta kik azok.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reallatas
Nos beszélni kellene alapvetően egyálltalán arról, hogy sok százezer gyerek a saját hazájának megismerésétől,/ gondolok itt a hon természet adta szép vidékeire/ is el van zárva. S ez nem kizárólag népcsoport függő ma már. Tudniillik az anyagi lét mindent beszabályoz. Egy szűk kiváltságos csoport, és a külhoni jólét megszabja az átfogó lehetőségek határait. Csak egy pl.-a, a gyerekek 80%-a kizárólag térképről ismeri a Balatont, illetve minden kulturális lehetőségtől elzártan, eléggé beszűkült látókörrel éli a maga kis életét. Nekem már nem tetszenek soha megmagyarázni, hogy ez így van jól, legfeljebb rá vagyok kényszerítve. Hurrá nyaralunk, mármint Önök kedves mindezt ránk erőltető ilyen olyan réteg. Nagyra nőjenek, s konzerválják tovább a szegénységet, ezzel együtt a butaságot is.
MaxGraf
@reallatas: Igaz ! Igy van! Csak a szük kiváltságosok élvezik az életet Magyarisztánban.
garamiz
"bőrfejűzés" feltétlenül kell bele. csoda hogy a gárda nincs megemlítve. szánalmas
Vera1944
Azt hiszem nem csak a cigánygyerekek élnek mélyszegénységben a magyar gyerekek is szép számmal vannak, akik azt sem tudják merre van a Balaton vagy a Velencei tó. De még talán villamost sem láttak ugyanigy a pesti gyermekek akik nem tudják milyen egy tehén vagy disznó élőben.Vera

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.